Denizli Platformu heyeti bakanlarla bir araya geldi, sektörlerin beklentilerini anlattı – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Denizli Platformu heyeti bakanlarla bir araya...

Denizli Platformu heyeti bakanlarla bir araya geldi, sektörlerin beklentilerini anlattı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Ağustos 2023 Çarşamba - 12:35Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba - 12:35
Denizli Platformu heyeti bakanlarla bir araya geldi, sektörlerin beklentilerini anlattı

Denizli İşadamları Tüccarlar ve Sanayiciler Platformu heyeti, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ı ziyaret ederek beklenti ve talepleri iletti.

Denizli Platformu’nda yer alan 26 sivil toplum kuruluşunu temsilen DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın yanı sıra Platform Dönem Sözcüsü ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Ankara’da bir dizi temasta bulundu. Heyetin Ankara ziyaretine AK Parti Denizli milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin, Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör de eşlik etti.

 

İlk olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret eden heyet, Denizli iş dünyasının talep ve önerileri ile finansman, ulaşım, maliyet ile enerji konulardaki sıkıntı ve beklentileri aktardı. Daha sonra da Ticaret Bakanı Ömer Bolat'la bir araya geldi. İhracat, istihdam ve sektörleri canlandırmanın yollarını istişare ederek, üyelerinin bakanlıktan beklentilerini dile getirdi.

Ankara’daki temaslar hakkında bilgi veren Erdoğan, “Denizli Platformu ile iş dünyamızın ve sektörlerimizin finansmandan ulaşıma, ham madde ve enerji gibi girdi maliyetlerinden enflasyon, faizler ve vergiler ile harçlar gibi öncelikli ve önemli konulardaki sıkıntı ve beklentilerini kendileriyle istişare ettik. Talep ve önerilerimizi aktardık. Denizli İşadamları Tüccarlar ve Sanayiciler Platformu olarak bakanlarımıza daha önce dosyalar halinde sunduğumuz konuların Ankara’da da takipçisi olduğumuzu da belirtmek isterim” dedi.

Heyet daha sonra Polatlı Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya ile Dışişleri Bakan Yardımcısı olan Önceki Dönem Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız'a yeni görevi için hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ankara Ostim'de savunma sanayinde hafif silah mühimmatı üreten bir firmayı da ziyaret ettiklerini dile getiren Erdoğan, “Ülkemizde sektörel çeşitliliği sağlayıp çağımızın gerekleri doğrultusunda son teknoloji ve katma değeri yüksek ürünlerle küresel pazarda yer alabilmemiz, en büyük sanayi hamlemiz olacaktır. Bu çabayla daha büyük ve güçlü bir Türkiye'ye ulaşmak için yol alanlara, yenilikçi girişimcilerimize müteşekkiriz” dedi.