Erdoğan: Demiryolu taşımacılığında yaşanan problemi çözmeyi arzu ediyoruz – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Erdoğan: Demiryolu taşımacılığında yaşanan problemi çözmeyi...

Erdoğan: Demiryolu taşımacılığında yaşanan problemi çözmeyi arzu ediyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Ağustos 2022 Pazartesi - 10:32Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi - 13:01
Erdoğan: Demiryolu taşımacılığında yaşanan problemi çözmeyi arzu ediyoruz

Denizli Platformu üyeleri, yeni dönemin ilk toplantısı için Denizli Ticaret Odası’nda (DTO) bir araya geldi. Dönem Sözcüsü DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, demiryolu taşımacılığında yaşanan problemi çözmeyi arzu ettiklerini dile getirdi.

Kamuoyunda Denizli Platformu olarak bilinen Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu üyesi meslek odaları ile sivil toplum kuruluşları, DTO hizmet binasındaki toplantı salonunda buluştu. Dönem Sözcüsü DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, toplantının açılış konuşmasında platformun daha etkin ve güçlü hale gelebilmesi için geniş katılımın olması gerektiğini söyledi.

“FARKLI BİR YÖNTEM İZLEMEK İSTİYORUM”

Fikirlere açık olduklarını dile getiren Erdoğan, “Bu dönem biraz daha farklı bir yöntemle yol almak istiyorum. Şehrimizle ilgili hangi konu dile gelirse, platform, çantasını eline alacak ve ilgili makamlara giderek onu anlatacak. Mesela ilgili bakanlık Ulaştırma ise başkanlarımızla beraber Ulaştırma Bakanlığı'na gidip derdimizi anlatacağız. Ticaret ile ilgiliyse Ticaret Bakanlığı’na, tarımla ilgili ise Tarım Bakanlığı'na gideceğiz. Böyle olur isek daha etkin olabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI SORUNUNA DEĞİNDİ

Denizli’nin demiryolu taşımacılığında yaşadığı problemi çözmeyi arzu ettiklerini kaydeden Erdoğan, “Bunu her yerde dile getirdik. Cumhurbaşkanımıza kadar da taşıdık. En kısa sürede bu konuyu Ulaştırma Bakanımıza giderek aktaracağız. Demir yolumuz özellikle Aydın-Selçuk'a kadar bizim tek hattı, hızla çift hata çevirmenin yoluna bakacağız. Yine gitmişken özellikle limanlara direkt ulaşımın sağlanması için Denizli Platformu olarak bu konuyu karara bağlayıp üzerinde duracağız” diye konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından diğer STK temsilcileri farklı konulardaki görüşlerini dile getirdi.