Denizli, bir kez daha Heimtextil’in gözdesi – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. ODALAR
  6. /
  7. DTO
  8. /
  9. Denizli, bir kez daha Heimtextil’in gözdesi

Denizli, bir kez daha Heimtextil’in gözdesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ocak 2019 Perşembe - 11:53Güncelleme: 10 Ocak 2019 Perşembe - 11:53
Denizli, bir kez daha Heimtextil’in gözdesi

Heimtextil 2019 Uluslararası Tekstil, Kumaş ve Ev Tekstili Fuarı’na katılan Denizlili firmalar, tasarlanan yeni ürünleri ile bu yıl da fuarın gözdesi oldu. Fuara gelen binlerce ziyaretçi, Denizli firmalarının stantlarını görmeden ayrılmadı.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Milletvekili Şahin Tin, DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya ve DTO Meclis Üyesi Yavuz Aki ilebirlikte, fuarın ikinci gününde de Heimtextil’deki temaslarını sürdürdü. Stantlardaki yoğunluğu gören heyet, Denizlili ihracatçı firmaların sahiplerinin moralinin yüksek olduğunu gözlemledi.

TİN: BÜYÜMEK İÇİN TEKNOLOJİK GELİŞİMİ SAĞLAMAK ŞART

Fuarla ilgili değerlendirmeler yapan AK Parti Milletvekili Şahin Tin, ihracatın bu yıl da artacağını ifade ederek, “Birlikte olup, ele ele vererek, Türkiye’ye daha çok döviz kazandıracağız. Birlikte olmak önemlidir, çünkü bu herkese güç verir. Bu arada, dünya ile rekabet edebilmek için yeni icat ve donanımlarımızı da ortaya koyacağız. Milli girişimlerle, teknolojik anlamda hızlı gelişimi sağlayıp, üretimimizive ihracatımızı arttırmalı ve daha da büyümeliyiz. Heimtextil Fuarı’nın iyi geçeceğini ve güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Fuardaki Denizlili firmaları ziyaretlerde kendisine eşlik etmeleri dolayısıyla DTO Başkanı Uğur Erdoğan’a teşekkür eden Tin, “Başkanımız Uğur Erdoğan, firmalarımızı hiç yalnız bırakmıyor. Bizleri de,vakit ayırıp sanayicilerimizle bir araya getirip birebir görüştürmesinden dolayı, teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: FİRMALARIMIZ DA BİZ DE MUTLU VE UMUTLUYUZ

Heimtextil’in bu yıl daha yoğun geçtiğini belirten DTO Başkanı Uğur Erdoğan ise, çok mutlu ve keyifli olduğunu, firmala sahiplerinin yoğun ziyaretçi olduğunu ve fuarın iyi geçtiğini kendisine aktardığını, firmalara olan büyük ilgi ile beklentileri karşılayan iş görüşmelerinin 2019 yılına daha olumlu bakılmasını sağladığını söyledi.

AR-GE VE MODA TASARIM MERKEZLERİ DAMGA VURDU

Denizli stantlarında görsellik ile ürün çeşitliği ve tasarım anlamında iyileşme olduğunu gözlemlediklerini belirten Erdoğan, “Heimtextil’de gördük ki, firmalarımız ürünlerini farklılaştırmış. Denizli’de üretilen ürünlerin, artık Avrupa standartlarının da üzerine çıktığını söyleyebiliriz. Şehrimizde 2-3 yıl öncesine kadar bir tane bile Ar-Ge ve tasarım merkezi yoktu. Son iki yılda Denizli'mizde üst üste açılan Ar-Ge ile moda tasarım merkezlerindeki genç beyinlerimiz, o gün bugündür sürekli fikir, desen ve model üretiyor. Yabancılar, Heimtextil 2019'da sergilenen yeni ürünlerimizi görünce şaşırdı. Çünkü, hepsi birbirinden kaliteli ve güzel.Türk Malı tekstil ürünleri, tüm dünyada aranan bir değer artık. Türkiye’miz, bu konuda dünyaya örnek olabilecek nitelikte. Denizli ekonomisine yön veren tekstil sektöründeki yatırımcılarımızın, Almanya'nın Frankfurt şehrindeki Heimtextl Uluslararası Kumaş ve Ev Tekstili Fuarı'nda gösterdiği insan üstü çabası, mutlaka karşılığını bulacak, boşa çıkmayacaktır. Şehrimize kazanç olarak dönecektir” değerlendirmesinde bulundu.

“FİRMALARIMIZI TEK TEK ZİYARET EDİP DİNLEDİK”

DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya ve DTO Meclis Üyesi Yavuz Aki ile birlikte, Heimtextil Fuarı'nda stant açan ihracatçıları yalnız bırakmayıp görüş, istek ve beklentilerini dinlediklerini de dile getiren Erdoğan, “Görüşmelerden edindiklerimizi, ilgili kurum ile yetkililere aktardık ve varsa bir talepleri ya da sıkıntıları sonuçlandırıp ortadan kaldırmaya çalıştık. Denizli'mizin duayen sanayicileri ile de zaman zaman bir aradaydık. Türkiye'de tekstil sektörüne yön veren ihracatçılarımızın durumuyla ilgili istişarede bulunduğumuz ve engin tecrübelerinden faydalandığımız sohbetlerinden büyük keyif duyduk” diye konuştu.

“ÜRÜN VE TASARIMLARIMLARDAKİ GELİŞME GÖRSELLİĞE DE YANSIMIŞ”

Denizli firmalarının stantları ile ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü de vurgulayan Erdoğan, “Heimtextil Fuarı'yla
Almanya'dan Avrupa'ya açılan ihracatçılarımız da biz de mutluyuz. Fuarda gördük ki, ürün ve tasarımlarımızdaki iyileşme, firmalarımızın görselliğine de yansımış. Denizli stantlarındaki görüşmelerin çokluğu, 2019'la ilgili olumlu beklentilerimizin daha da artmasını sağladı. İş dünyamızın temsilcilerinin yüzlerinin gülmesi, güzel bir yıl geçireceğimize dair ümitlerimizi artırdı. 2019’uniyi geçeceğini düşünüyoruz. Tekstilcilerimiz, ihracat menzilini her geçen gün daha da artırıyor. Denizli'mizin parlayan yıldızları ihracatçı tekstil firmaları, Heimtextil 2019'un gözdesiydi. Yeni bir yılın başlangıcında, firmalarımıza ve yeni ürünlerine gösterilen ilgi, bizleri de sevindirdi. Avrupalı alıcıların bizi tercih etmesinin sebebi, yakınlığımız ve güvene dayalı ticaret yapmamız. Bu iki avantajı, hiçbir alıcı bırakmaz. Dolayısıyla Avrupalının alım gücü ne kadar artarsa bizim ihracatımız da o kadar artacaktır. Şimdiden bereketli bir yıl diliyorum” dedi.

TV PROGRAMLARINA KONUK OLDU

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, ziyaretlerin yanı sıra Denizli'nin uydudan yayın yapan televizyon kanallarının programlarına da konuk olarak uluslararası fuarın ilk iki gününe dair düşüncelerini ve görüşmelerden edindiği izlenimlerini aktardı.