Zolan: Ekmek zammı yüksekti, yasal yetkimizi kullandık – D20Haber
24.05.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Zolan: Ekmek zammı yüksekti, yasal yetkimizi...

Zolan: Ekmek zammı yüksekti, yasal yetkimizi kullandık

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 26 Mart 2018 Pazartesi - 22:48Güncelleme: 26 Mart 2018 Pazartesi - 22:48
Zolan: Ekmek zammı yüksekti, yasal yetkimizi kullandık

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ekmeğe yapılan yüzde 25 zammı fazla bulduklarını, bu nedenle yasal yetkilerini kullanıp komisyon kararına itiraz ettiklerini ve valilikçe oluşturulan komisyonun da ekmeğin gramajının 250 gram olması yönünde karar aldığını söyledi.

Denizli’de gündem ekmek zammı oldu. Ekmek zammının yeniden konuşulmasını sağlayan ise Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın komisyon kararına “zam oranı yüksek” diyerek, komisyon kararına itiraz etmesi oldu.

Hatırlanacağı üzere geçen ay Fırıncılar Odası’nın zam talebiyle toplanan komisyon, ekmeğin gramajının 250’den 200’e düşürülmesine, fiyatının yine 1 lira olmasına kara r vermişti. Ancak bu karara Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden itiraz geldi. Bu kez Denizli Valiliğince oluşturulan ekmeğin yeniden 250 grama çıkarılmasına karar verdi.

BAŞKAN ZOLAN D20HABER.COM’A KONUŞTU

Haberin DevamıReklam




Fırıncılar Odası, 200 gramda direterek konuyu yargıya taşımaya hazırlanırken, ekmek zammı konusunda gelinen noktayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile konuştuk. Zolan, D20HABER.COM’a yaptığı açıklamada, “Komisyonda ekmeğin 250 gramdan 200’e düşürülmesi konusu görüşülürken arkadaşlarımız oranı fazla bularak itiraz etmiş. Ancak karar oy çokluğuyla geçmiş. Biz de yüzde 25 zammı yüksek bulduk, yetkimizi kullandık ve itirazımızı valiliğe bildirdik. Valilik, Büyükşehir Belediyesi’nden temsilcinin yer almadığı yeni bir komisyon oluşturdu. Bu komisyon, ekmeğin 250 gram olması için yeni bir karar aldı. Dolayısıyla eski komisyon kararı geçersiz hale geldi” dedi.