Denizli’de Kebaba zam geldi, 1 kilo kebap emekli maaşının 6’da biri – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli’de Kebaba zam geldi, 1 kilo...

Denizli’de Kebaba zam geldi, 1 kilo kebap emekli maaşının 6’da biri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Aralık 2023 Perşembe - 11:20Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe - 11:20
Denizli’de Kebaba zam geldi, 1 kilo kebap emekli maaşının 6’da biri

Denizli’de kebaba zam yapıldı. Yüzde 20 oranındaki zamla kebabın kilo fiyatı bin 200 liraya yükseldi. Bu da emekli maaşının 6’da birini oluşturuyor.

Denizli kebabı, kentin bilinen ve önde gelen yemeği. Gastronomi dünyasında “Denizli kebabı” denildiğinde bilmeyen yok. Ama fiyatı giderek herkesin yiyebileceği bir yemek türü olmaktan çıkıyor. Kebapçılar, son alınan kararla bir kilo kebabın fiyatını bin liradan bin 200 liraya yükseltti.

DERNEK BAŞKANI: ET VE DİĞER MALİYETLER ARTTI

Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz, fiyat artışyla ilgili “Denizli tandır kebabı esnafımız, zaruri olmadığı sürece fiyat artışına gitmiyor. Ancak son dönemde başta et olmak üzere kira, çalışan maliyetlerinde artışlar oldu. Bizler de maliyet artışını yansıtmak durumunda kaldık. Kilogram başında yüzde 20’lik bir artış uyguladık” açıklamasını yaptı.

FAST FOOD FİYATLARIYLA KIYASLADI

Bir kilo kebabın yanında sunulan ikramlarla birlikte 4-5 kişiyi doyurduğunu kaydeden Metinöz, “Fast food ürünleri, et yemekleri, döner ve kebap türevlerinin fiyatlarına baktığımızda Denizli tandır kebabının fiyatının uygun olduğu aşikardır. Denizli tandır kebabı esnafı olarak her daim amacımız, Denizli halkımıza, misafirlerimize kalite olarak en üst, fiyat olarak da en uygun şekliyle hizmet etmeye devam etmektir” dedi.

Metinöz, Bayramyeri ve Kaleiçi’nde esnafın tandır kebabı sunumuyla Denizli gastronomisine katkısını sürdürdüğünü, yüzyıllardır süregelen geleneği geleceğe taşımanın çabalarını devam ettireceklerini sözlerine ekledi.