Yerli otomobil TOGG’un temeli atıldı, Denizlili Zorlu o karede yer aldı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Yerli otomobil TOGG’un temeli atıldı, Denizlili...

Yerli otomobil TOGG’un temeli atıldı, Denizlili Zorlu o karede yer aldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Temmuz 2020 Cumartesi - 22:18Güncelleme: 18 Temmuz 2020 Cumartesi - 22:18
Yerli otomobil TOGG’un temeli atıldı, Denizlili Zorlu o karede yer aldı

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un üretileceği fabrikanın temeli düzenlenen törenle atıldı. Dünyanın da dikkatlerinin yöneldiği bu temel atma törenindeki gurur fotoğrafında, Denizlili ünlü iş insanı Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da yer aldı.

TOGG üretim tesislerinin temeli Bursa’da düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Son 18 yılda tabiri caizse, hem şeytan taşladık hem de tavaf yaptık. Sorunların, sıkıntıların, eksikliklerin hepsinin büyüklüğü karşısında geri adım atmadık, asla umutsuzluğa kapılmadık. Ne dedik? ‘5 tane yiğit adam’ dedik. Sonunda bu oldu mu? Oldu. Şimdi biz bu 5 yiğit adamla yola çıktık. Öyle veya böyle bu işi bitireceğiz. Ölmek var, dönmek yok. Şunu da açık ve net söylüyorum. Herhangi bir aksilik şu bu oldu, elhamdülillah devletimizin hazinesi, maliyesi bu işi bitirmeye yeter. Bunu böyle bitiririz” dedi.

Türkiye'nin Otomobili'nin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, projenin bu aşamaya ulaşmasında emeği ve katkısı olan herkesi kutladı. Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve yönetimine, projeye katılan iş insanlarına, projeye emeği geçen TOGG ekibine teşekkür etti.

YERLİ OTOMOBİLİ ÜRETECEK 5 FİRMA

Yerli otomomobil TOGG’un üretimini Denizlili iş insanı Ahmet Nazif Zorlu’nun yönetim Kurulu Başkanı olduğu Zorlu Holding’in yanı sıra Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding ve Turkcell ortaklığıyla kurulan şirket gerçekleştirecek.