Vali Karahan, Denizli’nin amiral gemisi Er-Bakır’da – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Vali Karahan, Denizli’nin amiral gemisi Er-Bakır’da

Vali Karahan, Denizli’nin amiral gemisi Er-Bakır’da

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ağustos 2017 Çarşamba - 12:07Güncelleme: 23 Ağustos 2017 Çarşamba - 12:07
Vali Karahan, Denizli’nin amiral gemisi Er-Bakır’da

Vali Hasan Karahan, Denizli ekonomisinin amiral gemisi olarak gösterilen Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamulleri A.Ş.’yi ziyaret etti. Karahan, Er-Bakır’ın sahipleri Erikoğlu ve Abalıoğlu ailelerinden şirketin üretimi ve faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı.

Vali Hasan Karahan, Denizli sanayisinde önemli bir yere sahip olan kablo sektörünün gelişmesine öncülük eden, ürettiği filmaşin, bobin tekli, çoklu ve bükülü telleri ABD, İngiltere, İtalya ve Almanya başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç eden, ABD’nin uzay programı çalışmalarından sorumlu kurum olan NASA’ya da ürün veren ve İstanbul Sanayi Odası’nın yaptığı Türkiye’nin 500 büyük kuruluşu araştırmasında 2016 verileriyle 38. sırada yer alan Er-Bakır’ı ziyaret etti.

Vali Karahan, Denizli’nin amiral gemisi Er-Bakır’da

Tesisi duayen işadamları Hüseyin Erikoğlu, İsmet Abalıoğlu ve şirketin yöneticileriyle birlikte gezen Vali Karahan, üretimle ilgili bilgi aldı. Er-Bakır’ın Denizli başta olmak üzere Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladığını kaydeden Vali Karahan, tekstili ile ön plana çıkan Denizli sanayisinin kablo üretimi ile de önemli paya sahip olduğunu vurguladı.

Vali Karahan, Denizli’nin amiral gemisi Er-Bakır’da