TÜSEDAD’dan “et ve süt bulmak zorlaşabilir” açıklaması – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. TÜSEDAD’dan “et ve süt bulmak zorlaşabilir”...

TÜSEDAD’dan “et ve süt bulmak zorlaşabilir” açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Aralık 2021 Pazar - 14:02Güncelleme: 19 Aralık 2021 Pazar - 14:08
TÜSEDAD’dan “et ve süt bulmak zorlaşabilir” açıklaması

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), artan maliyetlere dikkat çekerek, ““et ve süt bulmak zorlaşabilir” açıklamasını yaptı.

Son dönemde tüketiciler peş peşe gelen zamlardan, üreticiler ise artan maliyet artışlarından yakınıyor. Konuyla ilgili bir açıklama da TÜSEDAD’dan geldi. “Tarihe not düşüyoruz” başlıklı açıklamada artan maliyetlere dikkat çekilerek, şöyle denildi:

“Süt ve et sektörünün gidişatı kaygı verici. Biz üreticiler olarak önümüzü göremiyoruz. Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı. Tedarik zinciri kırılma noktasına geldi, böyle devam ederse Mart ayı itibariyle yem hammaddesi bulmakta zorlanacağız.

İnek kesimleri devam ederse yaz aylarında süt arzında düşük ve turizmden gelen talep sebebiyle tüketiciler de et ve süt bulmakta zorlanacaktır.

8 Aralık tarihinden itibaren üretici süt fiyatı 4.70 TL/litre olarak belirlendi. Maliyet hesapları yapılırken ekim sonu maliyetleri temel alınmıştı. 1 Kasım tarihinden bugüne yem maliyetleri yüzde 53 arttı. 1 litre sürü 5.5 TL’nin üzerinde mal edip 4.70 TL’ye satmak sürdürülebilir değil. Acil önlem alınması için çağrı yapıyoruz.”