TMO’nun mısır alım fiyatı açıklandı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. TMO’nun mısır alım fiyatı açıklandı

TMO’nun mısır alım fiyatı açıklandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Ağustos 2022 Pazartesi - 19:31Güncelleme: 22 Ağustos 2022 Pazartesi - 19:41
TMO’nun mısır alım fiyatı açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toprak Mahsülleri Ofisinin mısın alım fiyatını açıkladı. Erdoğan, “TMO, mısır alım fiyatını, destek hariç, ton başına 5 bin 700 lira olarak uygulayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2,5 saat süren kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Millete Sesleniş" konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, mısır alım fiyatını da açıkladı.

Erdoğan, "Toprak Mahsulleri Ofisimiz, mısır alım fiyatını, destek hariç, ton başına 5 bin 700 lira olarak uygulayacak" dedi.

“DERS KİTAPLARI HAZIR OLACAK”

Okulların yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin açıklamasında da "Ders kitaplarının yanı sıra yardımcı kaynakları da okullar açıldığında öğrencilerimizin masalarında hazır edeceğiz. Okul öncesi eğitimi de yapımını tamamladığımız 1.200 yeni anaokuluyla güçlendiriyoruz. Yıl sonuna kadar 3 bine tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Erdoğan, öğretmen atamalarına ilişkin de "Eş durumu ve benzeri taleplerle özür tayinine müracaat eden öğretmenlerimize, başvuruların istisnasız tamamının karşılandığı müjdesini vermek istiyorum" diye konuştu.

KÖY YAŞAM MERKEZLERİ

Kapalı köy okullarının kullanımına ilişkin de bilgi veren Erdoğan, "Bu yaz yeni bir projeyle, kapalı köy okullarını imar ederek, ilkokul, anaokulu ve halk eğitim merkezini de içeren köy yaşam merkezleri haline getirdik. Okulların açıldığı tarihe kadar 1500 köy yaşam merkezini faaliyete geçirmiş olacağız" açıklamasını yaptı.