Tin: Tarihi rekora imza attık – D20Haber
13.05.2024, Pazartesi
11 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Tin: Tarihi rekora imza attık

Tin: Tarihi rekora imza attık

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Aralık 2017 Pazartesi - 20:09Güncelleme: 11 Aralık 2017 Pazartesi - 20:09
Tin: Tarihi rekora imza attık

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, ekonominin 2017’nin üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüdüğünü ve tarihi bir rekora imza atıldığını bildirdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin üçüncü çeyrekteki büyüme verisinin açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulundu. Tin, çelme takmaya çalışanlara inat Türkiye’nin 11,1’lik büyüme ile Çin ve Hindistan’ı da geride bırakarak dünyada en hızlı büyüyen ekonomisi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin büyüme ve güçlenme sürecini kararlılıkla tamamlayacağını kaydeden Tin,“Dünyanın en önemli ekonomileri arasında olan ülkemiz elde ettiği bu başarılar sayesinde zirvedeki yerini korumayı sürdürecektir. Bugün açıklanan rakamlara baktığımızda Türkiye birçok dünya ülkesini geride bırakarak tarihi bir rekora imza atmıştır. Terör ve kaos tüccarları bölgemizde cirit atarken ülkemizin elde etmiş olduğu bu tarihi başarı ve büyüme hızı ne kadar doğru bir rotada ilerlediğimizin apaçık göstergesidir” dedi.

Türkiye’nin her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da hızla büyüdüğünü ifade eden Tin, “Kimsenin gücümüzü zayıflatmasına ve büyüme hızımızı durdurmasına fırsat vermeyeceğiz. Artık eski Türkiye yok. Dalgalara dayanıklı bir gemi ve en zor şartlarda bile dümene sahip çıkan, gemiyi rotadan ayırmayan bir kaptan ve mürettebat var. Ülkemize yönelik hain saldırılara verilecek en güçlü cevap büyüme hızımızı daha da çok artırmak olacaktır. Milli iradeye sırtını dayamış güçlü bir kadronun yürüttüğü bu ekonomik hamleler ülkemizi başarıdan başarıya taşımaya devam edecek” diye konuştu.