Tarıma dayalı yatırımlara yapılacak destekler belli oldu – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Tarıma dayalı yatırımlara yapılacak destekler belli...

Tarıma dayalı yatırımlara yapılacak destekler belli oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Ocak 2024 Pazartesi - 12:23Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi - 12:23
Tarıma dayalı yatırımlara yapılacak destekler belli oldu

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, kırsal kalkınmaya yönelik 2024 yılı desteklerinin belli olduğunu ve 2-3 katı bulan artışların yapıldığını bildirdi.

Tarıma Dayalı Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ yayımlanarak yürürlüğe girdi.Desteklerden yararlanmak isteyenler başvuruların www.tarimorman.gov.tr adresinden online olarak yapabilecek.

İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın uygulandığını, yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağlanacağını belirtti.

Denizli’de tarıma 68 milyon lira hibe kaynağı aktarıldığını kaydeden Çınar, destek programında bu yıl hibeye esas proje tutarlarının 2-3 kat artırıldığını, yeni tesisler için 2023 yılında 7 milyon TL olan tutarın 14 milyon liraya, tamamlama projelerinde desteğin 5 milyon liradan 12 milyon liraya, kapasite artırımı/teknoloji yenileme veya modernizasyonunda 4 milyon lira olan desteğin 10 milyon liraya, kırsal ekonomik altyapı yatırımlarındaki desteğin 1 milyon liradan 3 milyon liraya yükseltildiğini ifade etti.

Çınar, bu yıl bitkisel ve hayvansal ürünlerin tarımsal sanayide değerlendirilmesine, tarımsal ürünlerin muhafaza edilmesi için gerekli olan çelik silo ve soğuk hava depolarının yapımına, büyükbaş, küçükbaş, kanatlı, mantar üretimi ve sera gibi tesislerin inşası ile buralarda üretilen ürünlerin işlenmesine, paketlenmesne ve depolanmasına yönelik yatırımların destekleneceğini açıkladı.

Katma değer oluşturabilecek mermer, dokuma, çömlekçilik gibi el sanatları ve zanaatkârlık faaliyetlerinin de destekleme kapsamında olacağını belirten Çınar, yatırım yapmak isteyen başvuru sahiplerini İl Müdürlüğüne davet etti.