Tanzanya Büyükelçisi Kiondo, DENİB’i ziyaret etti – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Tanzanya Büyükelçisi Kiondo, DENİB’i ziyaret etti

Tanzanya Büyükelçisi Kiondo, DENİB’i ziyaret etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ekim 2020 Perşembe - 17:01Güncelleme: 8 Ekim 2020 Perşembe - 17:01
Tanzanya Büyükelçisi Kiondo, DENİB’i ziyaret etti

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondo, Denizli İhracatçılar Birliğini (DENİB) ziyaret etti. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda iki ülke arasındaki işbirliği fırsatları değerlendirildi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Denizli’ye gelen Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondo, finansal ataşe Stella Kasomangala ve koordinatör Göksel Seçilmiş ile DENİB Yönetim Kurulunün katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, toplantıdaki konuşmasında, “Afrika kıtası ihracatımız için önemli bir pazar konumunda. Tanzanya, Doğu Afrika’da stratejik konuma sahip bir ülke. Sahip olduğu üç limanın yanı sıra 400 kilometrelik sahil alanıyla da turizm alanında da güçlü bir ülke. Tanzanya’yı Afrika’nın gelecek vadeden ülkelerinden biri olarak görüyoruz. Sayın Büyükelçi KiangoKiondo’ya çok teşekkür ediyoruz. Denizli’nin ihracat yapısını ve Tanzanya’daki genel ekonomik duruma ilişkin karşılıklı görüş alışverişi gerçekleştirdik. Bizim için çok verimli bir toplantı oldu” dedi.

Büyükelçi Kiondo ise, ev sahipliğinden dolayı DENİB Yönetim Kuruluna teşekkür ederek, Tanzanya ile Türkiye’nin şu andaki dış ticaretinin yıllık 250 milyon dolar seviyelerinde seyrettiğini, hedefin bu rakamı 500 milyon dolara taşımak olduğunu söyledi.