• TIKLAYIN | TOKİ’nin Denizli’de yapacağı konut sayısı belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. O açıklamanın satır başları şöyle:
● Başvuruları yarın itibarıyla başlayacak ve ekim sonuna kadar sürecek sosyal konut projesinin ilk temelini yılbaşında atıyoruz.
● Amacımız, ilk etap konutlarını azami 2 yıl içinde bitirip hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmektir.
● Sosyal konut sayısını 2 milyona, oturan sayısını 10 milyonun üzerine çıkarmış olacağız. Projemizin ismini ‘ilk evim’, ‘ilk iş yerim’ olarak belirledik.
● Bu kampanya, sayısı ve kalitesi bakımından dünyadaki en büyük konut yatırımını ifade etmektedir.
● Vatandaşlarımız toplam 608 bin lira fiyata sahip, 2 artı 1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle sahip olabilecekler.
● Toplam 850 bin liralık 3 artı 1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir.
● 18-30 yaş arası gençler için kontenjan oluşturduk. Projemizdeki konutların yüzde 20’sine denk gelen 50 binini yarınlarımızın teminatı gençlere tahsis ettik.
● Sosyal konut projemizin ilk etabını oluşturan 250 bin sosyal konut, 250 sosyal konut arsası ve 10 bin iş yerini 2 yılda kullanıma sunmayı planlıyoruz.
● Bu kampanyamıza İstanbul’da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan her vatandaşımız başvurabilecektir.
● Şehit yakınları ve gazilere 12 bin 500, engelli vatandaşlarımıza yüzde 5’e denk gelen 12 bin 500 konut, emeklilere ise 50 bin konut kontenjan ayırıyoruz.
● İş yerlerini 350 bin liradan başlayan fiyatlar ve 2 bin 633 liradan başlayan taksitlerle, 120 ay vade ile emekçilerimize, genç girişimcilerimize sunacağız.
● Proje kapsamındaki arsalardan ilk gruptakiler 350 ile 500 metrekare müstakil, ikinci gruptaki arsalar ise hisseli parsellerden oluşacak.