Sokağa çıkma kısıtlaması kararı bayram alışverişini vurdu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Sokağa çıkma kısıtlaması kararı bayram alışverişini...

Sokağa çıkma kısıtlaması kararı bayram alışverişini vurdu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Mayıs 2020 Perşembe - 20:38Güncelleme: 21 Mayıs 2020 Perşembe - 20:39
Sokağa çıkma kısıtlaması kararı bayram alışverişini vurdu

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmesi bayram alışverişlerini olumsuz etkiledi. Kentte, özellikle giyim mağazalarında durgunluk yaşandığı gözlenirken, esnaf da satışların azaldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ramazan Bayramı boyunca yurt genelinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıklaması, bayram alışverişlerini de etkiledi. Tedbirler kapsamında bu yıl bayramı evde geçirecek olan vatandaşlar, bayram alışverişi yapmaya gitmedi.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında işyerini kapatan birçok esnaf bayramı fırsata çevirmenin hayalini kurmuşken, açıklanan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından Esnaf Mesut Şen, “Kısıtlama öncesinde alışverişler vardı, güzeldi. Şimdi alışverişler durdu. Şimdi kimse bir yere gitmeyeceği için evden dışarı çıkmayacağı için bir şey almıyor” dedi.

“BAYRAM ALIŞVERİŞİNDE YÜZDE 80'LİK BİR DÜŞÜŞ VAR”

Geçen yıla göre alışverişte yüzde 80 oranında düşüş olduğunu belirten esnaf Habil Yaşar, “Alışverişlerde tabi düşüş yaşandı. Zaten halkta bir de tedirginlik var. Tedirgin olduğundan dolayı fazla alışveriş yapmıyorlar. Lüzumsuz alışveriş yapmıyorlar. Geçen seneye bakarsan, bayram alışverişinde yüzde 80'lik bir düşüş var şu anda” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)