Sarayköy’de Zorlu’nun kuracağı santrale üreticilerden tepki – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Sarayköy’de Zorlu’nun kuracağı santrale üreticilerden tepki

Sarayköy’de Zorlu’nun kuracağı santrale üreticilerden tepki

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Aralık 2018 Çarşamba - 14:26Güncelleme: 19 Aralık 2018 Çarşamba - 14:26
Sarayköy’de Zorlu’nun kuracağı santrale üreticilerden tepki

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde Zorlu Enerji’nin kuracağı jeotermal enerji santraline karşı üreticiler harekete geçti. Dün yapılması planlanan ÇED toplantısı, yoğun tepkiler üzerine gerçekleştirilemedi.

D20haber, Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Sarayköy’ün Karakıran Mahallesi yakınlarında kuracağı Tekkehamam JES-II projesiyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 9. maddesi gereğince 18 Aralık’ta halkı bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğini duyurmuştu.

İnaltı Termal Otel’de yapılması planlanan toplantıya gelen görevliler; Hasköy, Karakıran, Kabaağaç, Tekke ve Tırkaz mahallelerinden gelen üreticilerin yoğun bir protestoyla karşılaştı. Bu arada Denizli’den giden çevreci gruplar, Sarayköy Çevre Gönüllüleri ve Denizli Barosu Çevre Komisyonu adına Av. Ozan Orpak da üreticilere destek verdi.

Yoğun tepkiler üzerine toplantı gerçekleştirilemeyince görevliler, ÇED toplantısının yapılamadığına dair bir tutanak tanzim etti.

Hasköy muhtarı İbrahim Demirci, vatandaşların jeotermal santral ile ilgili olumsuz görüşü olduğunu söyleyerek, “Asit yağdığını, incir ve zeytinde verimin düştüğünü, Büyük Menderes’te kirlilik yaşandığını söylen vatandaşlarımız Kapıkıran yakınlarında santral yapımına karşı. Dün toplantı yerine giderek bunu dile getirdiler” dedi.