Bakan Kacır, sanayicilerle toplantı yaptı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Bakan Kacır, sanayicilerle toplantı yaptı

Bakan Kacır, sanayicilerle toplantı yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Mart 2024 Çarşamba - 17:56Güncelleme: 13 Mart 2024 Çarşamba - 17:56
Bakan Kacır, sanayicilerle toplantı yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın sanayiciler ile bir araya geldiği istişare toplantısı Denizli Sanayi Odasının (DSO) ev sahipliğinde yapıldı.

Toplantıya Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, DSO Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu, sanayiciler ve sektör temsilcileri katıldı.

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Denizli sanayisi, oda faaliyetleri, organize sanayi bölgeleri, Model Fabrika ve Kümelenme Projeleri, üretimde sürdürülebilirlik ile yeşil dönüşüm adımları ile ilgili bilgiler sundu.

Denizli'nin savunma sanayi kümelenmesi için somut adımlar attığını kaydeden Kasapoğlu, ''Yakın dönemde TEI-TUSAŞ yönetimini Odamızda Denizlili sanayicilerimiz ile buluşturduk. TEİ yöneticilerine, makine üreticilerimizin deneyimini, teknolojisini ve uzmanlığını kullanarak bir üst seviyeye çıkmak, savunma sanayi kümelenmesini kurarak Türk savunma sanayisinde önemli bir tedarikçi konuma gelmek gibi hedeflerimizin olduğundan bahsettik; çünkü biz Oda olarak Denizlimizin üreten ve azimli tavrına güveniyor, savunma sanayinde öncü aktör olacak potansiyelde ve birikimde olduğumuzu biliyoruz'' dedi.

Model Fabrika ile ilgili bilgiler de veren Kasapoğlu, ''Hâlihazırda proje uygulama kapasitesi yüksek olan kurumumuzun, düşük faizli, uzun vadeli kredi, kredi ve hibe ve benzeri proje bazlı mekanizmalarla desteklenmesini talep ediyoruz. Diğer kurulum süreçlerinin inşaat süreci ile eşzamanlı sürdürülmesini arzu ediyoruz. Model Fabrika Direktörü alımı için ilana çıkılmasını ve istihdamını, inşaat devam ederken bir taraftan da bakanlığımızca temin edilecek makine ve donanım için ihale ve satın alma süreçlerinin başlatılmasını talep ediyoruz'' diye konuştu.

Kasapoğlu, Denizli Organize Sanayi bölgesinde tematik bir teknokent modeli çalışması yapılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Bakan Kacır ise, Denizli'nin sanayi gücüyle ülke ekonomisinin önemli bir parçasını oluşturduğunu, daha da geliştirilmesi için potansiyeli barındırdığını belirterek,''Denizli'nin güçlü potansiyelini ortaya çıkarmak için DSO önderliğinde yürütülen organize sanayi bölgeleri çalışmalarını, Denizli Model Fabrika Projesini ve kümelenme programlarını destekliyoruz.Sanayi Odasının projeleri ve Denizli OSB bünyesinde yeni Teknopark’ın oluşturulması için gerekli destekleri vermeye hazırız, mutlaka vereceğiz'' ifadelerini kullandı.