Sahte İlan Yönetmeliği 1 Kasım’da yürürlüğe girecek – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Sahte İlan Yönetmeliği 1 Kasım’da yürürlüğe...

Sahte İlan Yönetmeliği 1 Kasım’da yürürlüğe girecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Ekim 2023 Cumartesi - 16:10Güncelleme: 21 Ekim 2023 Cumartesi - 16:10
Sahte İlan Yönetmeliği 1 Kasım’da yürürlüğe girecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fiyat manipülasyonlarına karşı hazırlanan sahte ilan yönetmeliğinin 1 Kasım’da yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) 14. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bolat, sahte ilanlara karşı hazırlanan yönetmelikle ilgili “Otomotiv piyasasında çip kriziyle başlayan belirsizlik süreci, tedarik zincirlerinin kopmasının piyasada meydana getirdiği sıkıntılı süreç elhamdülillah Ağustos’tan itibaren neredeyse tamamen ortadan kalktı. Son 2 ayda 600 bin araç piyasaya girdi. Şimdi bolluk var, bereket var, fiyatlar düşüyor birinci elde ve ikinci el piyasalarında” dedi.

Piyasaların işleyişinde internet üzerinden sahte ilanlarla, sahte kimliklerle yapılan fiyat şişirmelerinin, manipülasyonların çok büyük etkisi olduğunu belirten Bolat, “Biz sahte ilanlara karşı emlakta ve otomotivde getirdiğimiz sınırlamalarla bunu engelledik. 1 Kasım’da bu yönetmelik yürürlüğe giriyor. Bundan sonra bu ilanlardan ilan siteleri sorumlu olacak, şahıslar sorumlu olacak. O yüzden kimin ihtiyacı varsa, kim almak istiyorsa, kim satmak istiyorsa, kimliği de belirli olarak, gerçek kişi olarak bunları memnuniyetle yapacaklar. Şirketler ve kişiler” diye konuştu.