PAÜ binalarında enerji verimliliği projesi uygulanacak – D20Haber
11.05.2024, Cumartesi
12 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. PAÜ binalarında enerji verimliliği projesi uygulanacak

PAÜ binalarında enerji verimliliği projesi uygulanacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Kasım 2023 Pazartesi - 14:03Güncelleme: 6 Kasım 2023 Pazartesi - 14:03
PAÜ binalarında enerji verimliliği projesi uygulanacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kampüsü’nde yer alan binalardan 19’unda enerji verimliliği projesi uygulanacak. Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Uygulama (KABEV) Projesi ile yıllık bin 123 evin enerji tüketimine eş değe tasarruf sağlanması hedefleniyor.

PAÜ Rektörlüğünce, 2021 yılında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne KABEV Projesi’nden yararlanmak üzere başvuru yapıldı. Bakanlıktan gelen heyet, PAÜ binalarını inceledi.

UYGULAMA 19 BİNADA YAPILACAK

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, binaların projeleri (statik,elektrik, makina) ile son üç yıla ait elektrik ve doğalgaz tüketim bedellerini bakanlığa iletti. Değerlendirmelerin sonucunda 65 binadan 19’unda enerji verimliliği uygulaması yapılmasına karar verildi.

DÜNYA BANKASINCA FONLANACAK

Enerji verimliliği projesi Dünya Bankası tarafından fonlanacak. Çalışmalar ise Hazine ve Maliye Bakanlığının mali garantörlüğünde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile PAÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığının iş birliğinde yürütülecek.

1.123 EVİN YILLIK ENERJİ TÜKETİMİNE EŞ DEĞER TASARRUF SAĞLANACAK

Verimlilik artırıcı projeler ile yıllık 15 milyon 723 bin 100 kWh enerji tasarrufu sağlanacak. Bir başka ifadeyle tasarruf edilen enerji bin 123 evin bir yıllık tüketimine eş değer olacak.

8 AYDA TAMAMLANACAK

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca gerçekleştirilen ihaleyle işi CCN Altyapı Yatırımları ve İnşaat Anonim Şirketi üstlendi. 20 Eylül 2023 tarihinde yer teslimi yapılırken, çalışmanın 8 ayda tamamlanması planlandı.