Pandemi kafe sektörünün efsanesi Bigboys ile Anka Kafe’ye kepenk indirtti – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Pandemi kafe sektörünün efsanesi Bigboys ile...

Pandemi kafe sektörünün efsanesi Bigboys ile Anka Kafe’ye kepenk indirtti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2020 Cumartesi - 22:45Güncelleme: 10 Ekim 2020 Cumartesi - 22:45
Pandemi kafe sektörünün efsanesi Bigboys ile Anka Kafe’ye kepenk indirtti

Denizli’de, coronavirüsün etkisi her alanda giderek daha çok hissedilmeye başladı. Pandemi sürecinden etkilenen esnaf, daha çok zarar yerine çareyi iş yerini kapatmakta buluyor. Bunlara son olarak Kentte kafe sektörünün efsanesi olarak anılan Bigboys ile Anka Kafe de (TAÇEV) eklendi.

Dünyayı sarsan, can kayıplarına yol açan ve manevi hasarlar yaratan coronavirüsün ekonomik olarak da geniş kitleleri zorluyor. Bu süreçten en çok etkilenen ise esnaf kesimi olurken, faaliyet durdurmalar artık yerini yavaş yavaş iş yeri kapatmaya bırakmakta.

Eflatun Sokak’ta faaliyet gösteren birkaç işletmeden biri olan Gönül ve İlhan Aybey çifti, tırnaklarıyla kazıya kazıya marka yarattılar. Müşterileri güler yüzle karşılayan, sundukları ürünlerle güven kazanan Bigboys’u çocukları gibi büyüten Aybey çifti, 27 yıllık mazileriyle sektörün kentteki öncüsü oldu. Ancak gün geldi, dünyayı kasıp kavuran pandemi süreci onları da vurdu.

Sektörün marka işletmesi Bigboys’un faaliyetini durdurma kararını “Pandemi sürecinden dolayı 27 yıllık Bigboys isimli işletmemizi tamamen kapatma kararı almış bulunmaktayız. İşletmemiz devren satılıktır” paylaşımıyla duyurdular.

ORHUN ÇOBAN’IN ANKA’SI DA KAPANDI

Meserret Sokak Girişinde yer alan, TAÇEV ismiyle uğrak yerlerinden olan işletme kapandı. Ardından Orhun Çoban, buranın küllerinden doğması için kolları sıvadı, “Anka” ismini vererek yola koyuldu. Ancak giderek artan maliyetlere pandemi sürecindeki yasaklar ve dolayısıyla azalan müşteriler eklenince Çoban, işletmesini istemese de kapatmak zorunda kaldı.