Pamukkale Turizm’e borçlar için 48 ay süre verildi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Pamukkale Turizm’e borçlar için 48 ay...

Pamukkale Turizm’e borçlar için 48 ay süre verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Mart 2021 Cuma - 09:08Güncelleme: 26 Mart 2021 Cuma - 09:55
Pamukkale Turizm’e borçlar için 48 ay süre verildi

Denizli’de kurulan ve sağladığı gelişmeyle ulaşım sektöründe Türkiye markası haline gelen Pamukkale Turizm’in konkordato davasında borçların ödenmesi için yeni bir karar alındı. Şirkete, 1 yılı ödemesiz 48 ay süre verildi.

İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesinde görülen konkordato davasında yeni bir karar çıktı. Bir süre önce yapılan alacaklılar toplantısında ödeme konusunda destek alan Pamukkale Turizm’e, bir iyi haber de mahkemeden geldi. Dün yapılan duruşmada, borçlar için 1 yılı ödemesiz 48 ay süre tanındı.

BABABALIM: DÜZLÜĞE ÇIKACAĞIZ

Mahkemeye sundukları ödeme planının kabul edildiğini belirten Pamukkale Turizm yöneticisi Mazlum Bababalım, "Türkiye'ye mal olmuş bir firmayız. Ülkenin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle sıkıntılarımız oldu. Üç yıl önce konkordato talebinden sonra mahkeme tarafından atanan 3 kişilik konkordato komiser heyeti ile devam eden süreçte ödeme planı hazırladık ve bu, mahkeme tarafından kabul edildi. Beklediğimiz bir karardı. Konkordato projemizin tasdikiyle düzlüğe çıkacağız. Artık bu kararla yolumuz açıldı, önümüzü daha net görebiliyoruz" dedi.

ÜÇ YIL ÖNCE KONKORDATO İLAN ETMİŞTİ

Pamukkale Turizm, yaşadığı nakit sıkıntısı nedeni ile 2018 yılında konkordato talebinde bulunmuş, mahkeme bu talebi kabul etmiş, daha sonraki süreçti alacaklılar da ödeme konusunda destek vermişti.