OYAK Denizli Çimento’ya Uzak Doğulu ortak geliyor – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. OYAK Denizli Çimento’ya Uzak Doğulu ortak...

OYAK Denizli Çimento’ya Uzak Doğulu ortak geliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Kasım 2023 Pazartesi - 21:57Güncelleme: 27 Kasım 2023 Pazartesi - 21:57
OYAK Denizli Çimento’ya Uzak Doğulu ortak geliyor

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), Taiwan Cement Corporation (TCC) ile sağlanan mutabakat ile Oyak Denizli Çimento’da sahip olduğu yüzde 60 oranındaki hissesinin yüzde 20’sini bu şirkete devredecek. Bu konuda tarafların mutabakat anlaşmasına vardığı açıklandı.

OYAK ve TCC, sürdürülebilir büyüme ve karbon emisyonlarını azaltma vizyonu doğrultusunda, ortaklıklarını bir üst noktaya taşıma konusunda ön mutabakata vardılar.

OYAK'tan yapılan açıklamada, şirketin sürdürülebilir büyüme ve dünyaya açılma vizyonu doğrultusunda 2018 yılının en büyük yabancı yatırımını Türkiye’ye getirerek çimento sektöründe tarihi bir adım attığı hatırlatılırken, bunun sonucu olarak da şirketin Uzak Doğu’nun en büyük çimento üreticilerinden TCC ile kurulan ortaklıkla çimento pazarında önemli bir küresel rekabet avantajı sağladığı belirtildi.

Açıklamada, iki şirketin şimdi ise Cimpor Portugal Holdings'in hisselerinin yüzde 100 işletme değeri 800 milyon avro olmak üzere, OYAK’ın bu şirkette sahip olduğu yüzde 60 oranındaki hisselerinin TCC'ye satışı ve OYAK Denizli Çimento hisselerinin yüzde 100 işletme değeri 1 milyar 300 milyon avro olmak üzere, OYAK’ın bu şirkette sahip olduğu yüzde 60 oranındaki hissenin yüzde 20’sinin TCC'ye devredilmesine yönelik ön mutabakata vardıkları duyuruldu.

OYAK açıklamasında, tarafların 8 Aralık’a kadar söz konusu ön mutabakatlarını yansıtan nihai anlaşmaları imzalamalarının beklendiği bildirildi.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, "OYAK Çimento’daki uluslararası ortağımız TCC ile ön mutabakata vardığımız anlaşma sonucunda ülkemize yaklaşık 740 milyon ABD doları tutarında nakit kaynak sağlanacaktır" ifadelerini kullandı. (AA)