Motorlu Taşıtlar Vergisi 2 kat artırıldı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Motorlu Taşıtlar Vergisi 2 kat artırıldı

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2 kat artırıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Temmuz 2023 Çarşamba - 14:12Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba - 14:12
Motorlu Taşıtlar Vergisi 2 kat artırıldı

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), getirilecek yeni düzenlemeyle bu yılın sonuna kadar iki kat artırılacak. Uygulama yeni tescil edilecek araçlar ile trafiğe kayıtlı araçlarda uygulanacak.

Motorlu TaşıtlarVergisi’nde artışa gidiliyor. TBMM Başkanlığına sunulan 17 maddelik kanun teklifinde, memur maaş artışları ile birlikte Motorlu Taşıtlar Vergisi ile bazı maktu vergilerin güncellenmesi de yer alıyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kanun teklifiyle ilgili açıklamasında, 17 maddelik düzenlemenin içinde memur maaşlarındaki artışın yanı sıra Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Kurumlar Vergisi düzenlemelerinin de yer aldığını belirtti.

Güler, vergi düzenlemelerinin Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak için ortaya çıkan finansman ihtiyacını karşılamak üzere kullanılacağını kaydetti.

Buna göre, trafiğe kayıtlı araçlar ile yeni tescili yapılacak yeni araçlara bir defaya mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıt Vergisi uygulanacak

Teklife göre, tescil ve kayıtlı bulunan araçlar ile yıl sonuna kadar tescil edilecek yeni araçlardan bir sefere mahsus ek motorlu taşıt vergisi alınacak.

Öte yandan, Kurumlar vergisi de yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılacak. Kurumlar Vergisi; finansal kiralama, faktoring, elektronik ödeme şirketleri, sermaye piyasası kurumları ve sigorta şirketlerinde yüzde 30 olarak uygulanacak.