Moskova’da uluslararası kongrede bir Denizlili – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Moskova’da uluslararası kongrede bir Denizlili

Moskova’da uluslararası kongrede bir Denizlili

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Ekim 2018 Cumartesi - 08:15Güncelleme: 27 Ekim 2018 Cumartesi - 01:27
Moskova’da uluslararası kongrede bir Denizlili

Dünyada 120’den fazla ülkede 5 milyon dolayında üyesi olan ve beş kıtadaki kadın girişimcileri bir araya getiren FCEM’in kongresi, Rusya’nın başkenti Moskova’da yapıldı. Kongreye katılan KAGİDER üyesi Denizlili Meryem Salman, finansal konularda kadın girişimcilerin karşılaştığı sorunlar ve bunların üstesinden gelmenin yollarını anlatan bir konuşma yaptı.

Dünyadaki kadın girişimcileri birleştirmek üzere İkinci Dünya Savaşı sonunda 1945’te Fransa’da Yvonne Foinant tarafından kurulan FCEM’in 66’ncı kongresi Moskova’da yapıldı. Ortak ilgi alanlarını paylaşan fikir sahibi kadınları bir araya getiren, arkadaşlık ve dayanışma bağı kurulmasını sağlayan FCEM’in kongresinde düzenlenen yuvarlak masa toplantılarında çeşitli konular ele alındı.

Yuvarlak mazsa toplantılarının birisinde de Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı, Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) üyesi ve iş kadını Meryem Salman konuştu. D20haber.com’un yazarları arasında da yer alan Salman, kongrenin ikinci gününde finansal konularda kadın girişimcilerin karşılaştığı sorunlar ve bu sorunların üstesinden gelmenin yolları üzerine konuştu.

“KADINLAR İÇİN EN BÜYÜK ENGEL FİNANSAL KONULARDAKİ BİLGİ EKSİKLİĞİ”

Uzun yıllar bankacılık sektöründe çalıştığını, şimdi de uzun vadeli alacak sigortaları alanında faaliyet gösteren bir broker firmasının ortağı ve yönetim kurulu üyesi olduğunu ifade eden Salman, “Benim tecrübelerime göre, kadınların önündeki en büyük engel finansal konularda bilgi eksikliği. Özellikle işinizi büyütmek istiyorsanız ve dış pazarlara açılmak istiyorsanız; örneğin dış ticaret yapıyorsanız, hangi ödeme şeklinin sizin için güvenli olduğunu bilmeniz lazım. İthalat yapıyorsanız paranızı malı aldıktan sonra ödemeniz, ihracat yapıyorsanız malı göndermeden paranızı almanız gerekiyor. Ama her iki taraf içinde en güvenli ödeme şekli akteditiftir” dedi.

“ALACAĞIN GARANTİSİ UZUN VADELİ ALACAK SİGORTASI”

Kadın girişimcilerin karşılaştığı sorunlara da değinen Salman, “Hepimiz iş kadınlarıyız. Birbirimize güven çok değerli. Tabiki para kazanmak için çalışıyoruz. Bu nedenle para kaybetmemek önemli. Eğer büyük bir iş sahibiyseniz ve vadeli satışlar yapıyorsanız, alacaklarınızı nasıl garanti altına alacağınız da önemli. İşte bunu yapabileceğiniz araçlardan biri uzun vadeli alacak sigortası. Malınızı sattığınız, hizmet verdiğiniz kişi ya da firma iflas ettiğinde, ülkesinde bir karışıklık olduğunda siz paranızı alabiliyor, işinize devam edebiliyorsunuz” diye konuştu.

KADİDER üyesi Meryem Salman, konuşmasının sonunda tüm katılımcıları 2020 de İstanbul da yapılacak kongreye davet etti.