Kredi kartına sınırlama, elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Kredi kartına sınırlama, elektrik ve doğal...

Kredi kartına sınırlama, elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Şubat 2024 Perşembe - 16:54Güncelleme: 8 Şubat 2024 Perşembe - 17:01
Kredi kartına sınırlama, elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, kredi kartlarıyla ilgili düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini belirtirken, elektrik ve doğal fazda fiyat güncellemesi beklediklerini belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, düzenlediği basın toplantısında ekonomiyle ilgili verileri paylaştı. Karahan, 2024 yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 36, 2025 yıl sonu tahmininin yüzde 14 ve 2026 yıl sonu tahmininin yüzde 9 olarak bir önceki rapordaki haliyle korunduğunu ifade etti.

KREDİ KARTI HARCAMALARI

Kredi kartı harcamalarına yönelik soruya da yanıt veren Karahan, "Aralık ayında kredi kartı harcamalarında yükselme oldu. Bunu not ettik, farkındayız. Bunun geçici olup olmadığı henüz çok net değil. Asgari ücretin artacağı bekleniyordu. Bu nedenle bazı harcamalar öne çekilmiş olabilir ama bundan bağımsız olarak kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ ZAMMI

Seçim sonrası yapılması beklenen zamların enflasyona etkisine ilişkin soru üzerine Karahan, enflasyon tahminlerini yaparken birçok kalemde yaşanabilecek zamlar için projeksiyonda bulunduklarını söyledi.

Burada öne çıkan faktörün enerji fiyatları olacağını bildiren Karahan, şu ifadeleri kullandı:

"Elektrik ve doğal gazda düzenleme yapılması bekleniyor. Bu çerçevede biz, patikamızı oluştururken OVP'yi kullandık. OVP, bu sene oldukça bağlayıcı bir program. Hükümetin her kanalında sahiplenilen bir program. Orada yapılan belli varsayımlar var. Biz, onların gerçekleşeceğini düşünüyoruz ve tahminlerimizi yaparken de bu fiyatlarda bir miktar güncelleme olacağını öngördük ve bunları tahminlerimize yansıttık."