Kocasert başkanlığındaki ihracatçı heyeti Arjantin’de – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Kocasert başkanlığındaki ihracatçı heyeti Arjantin’de

Kocasert başkanlığındaki ihracatçı heyeti Arjantin’de

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Nisan 2018 Salı - 12:31Güncelleme: 24 Nisan 2018 Salı - 12:31
Kocasert başkanlığındaki ihracatçı heyeti Arjantin’de

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) organizasyonuyla Arjantin’e iş gezisi düzenlendi. İhracatçılardan oluşan heyete TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert başkanlık ediyor.

TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert başkanlığındaki Arjantin Ticaret Heyeti’nde kuru meyve, inşaat, otomotiv yan sanayi,makine ve aksamları, elektrik-elektronik, motorlu taşıtlar, iklimlendirme, plastik, demir-çelik, tütün mamulleri ve elektrikli ev aletlerisektörlerinde faaliyet gösteren 12 firmadan 13Türk iş insanı yer aldı.

Buenos Aires Sheraton Hotel’de gerçekleştirilen Türkiye-Arjantin İş Forumu, Arjantin İthalatçılar Birliği Başkanı Ruben Garcia, açılış konuşmasında, Türk iş insanlarını ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Türkiye’nin uluslararası pazarın önemli bir oyuncusu olduğunu belirten Garcia, ülke olarak Türkiye ile ilişkilerin daha da geliştirilmesine büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Türkiye ve TİM’i tanıtan video gösteriminin ardından konuşan TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert ise, geziye katılan firma temsilcilerinin ihracatçı kimliklerinin yanı sıra ithalatçı olduklarına da dikkati çekti. Kocasert, “Güney Amerika’nın en büyük ekonomilerinden olan Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te yapılacak iş görüşmelerinde, Arjantin’in en büyük şirketleri ile Türk şirketler arasında önemli iş bağlantıları kurulacağına inanıyorum. Bununla birlikte, bazı ürünlerdeki yüksek gümrük vergileri, tarife dışı engeller ve bürokratik düzenlemeler, ne yazık ki ikili ticaretin gelişiminde bizim açımızdan engel yaratıyor” dedi.

Türkiye’nin Buenos Aires Büyükelçisi Meral Barlas da TİM’e iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişiminde oynadığı rol dolayısıyla teşekkür ederek, Arjantin pazarının zorluklarına rağmen dinamik yapısı ve barındırdığı potansiyel itibarıyla iş insanlarımıza önemli fırsatlar yarattığını söyledi.

Konuşmaların ardından ikili görüşmelere geçildi. Heyette yer alan Türk ihracatçılar ile 45 Arjantinli firma temsilcisi arasında 100’e yakın iş görüşmesi gerçekleştirildi.

Bu arada, TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert, Arjantin Ticaret Odası’na (CAC) ziyaret gerçekleştirdi. Büyükelçi Meral Barlas’ın da katıldığı ziyarette, TİM ve CAC arasındaki ilişkilerin artırılmasına yönelik Mutabakat Zaptı (MOU) imzalandı.