JETRO Temsilcisi Denizli’yi gözlemledi – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. JETRO Temsilcisi Denizli’yi gözlemledi

JETRO Temsilcisi Denizli’yi gözlemledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Kasım 2017 Çarşamba - 12:39Güncelleme: 29 Kasım 2017 Çarşamba - 12:39
JETRO Temsilcisi Denizli’yi gözlemledi

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) organizasyonunda, Türkiye ve Japonya arasındaki ikili ilişkileri geliştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunan Japon Dış Ticaret Teşkilatı‘nın(JETRO) İstanbul temsilcisi Toshihiro Nakajima, Denizli’ye gelerek ilin ekonomisi ve iş ortamına yönelik incelemelerde bulundu.

GEKA’nın davetlisi olarak Denizli’ye gelen JETRO İstanbul temsilcisi Toshihiro Nakajima, Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi, jeotermal sahalar ve turizm merkezlerinde incelemelerde bulundu ve Japonya ile Denizli arasında oluşturulması planlanan iş ortaklıkları konusunda bilgiler edindi.

Ziyaretin ilk günkü durağında Sarayköy ve Karahayıt bölgelerindeki jeotermal sahalar, otel ve kaplıca alanları ile sera tesislerinde incelemeler yapan Nakajima, Pamukkale, Hierapolis, Karahayıt, Laodikya ve Tripolis antik kentlerini gezdi. Japon temsilci, buradaki turizm ve termal faaliyetler hakkında uzmanlar tarafından bilgilendirildi. Denizli’de sadece ev tekstili ve mermercilik sektörlerinin ön planda olmadığı, kablodan gıdaya birçok sektörde üretim faaliyetleri yapıldığı anlatıldı.

JETRO İstanbul temsilcisi Toshihiro Nakajima, ziyaretin ikinci gününde Denizli’nin sanayisi ve iş paydaşları ile buluşturuldu. GEKA merkez binasında, Denizli’deki iş ve yatırım ortamı, ilin sanayisi, sektörleri ve yatırım destek ofisi tarafından sunulan hizmetlere ilişkin detaylı bilgilendirmede yapıldı. Denizli Sanayi Odası ziyaret edilerek, Denizli ve sanayisine ilişkin görüşmelerde bulunuldu.

Ayrıca Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Deri Organize Sanayi Bölgesi ve Çardak Özdemir Sabancı OSB müdürlükleri ile Denizli Sanayi Odası yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda OSB’lerin faaliyetleri, güncel durumları ve yatırım alanlarına ilişkin görüşmeler yapıldı. Görüşmelere Toshihiro Nakajima, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuzçehre, Genel Sekreter Zeren Gerelioğlu, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet Taş, Denizli Organize Sanayi Bölgesi yetkilisi Tayfun Ayaz, Deri Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Muhteşem Sanlı, Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Yeşilpınar, GEKA Denizli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ayşe Esin Başkan ve uzman Nilay Akay katıldı.