İskandinav ülkelerinde havlumuz tanıtıldı – D20Haber
07.05.2024, Salı
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. İskandinav ülkelerinde havlumuz tanıtıldı

İskandinav ülkelerinde havlumuz tanıtıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2017 Salı - 11:28Güncelleme: 10 Ekim 2017 Salı - 11:28
İskandinav ülkelerinde havlumuz tanıtıldı

Tekstil sektöründe en önemli ihraç ürünü olan ve birçok ülkeye ihraç edilen Türk havlusu, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) öncülüğünde düzenlenen programla İskandinav ülkeleri Danimarka ve İsveç’te tanıtıldı.

Eylül ayında ABD’de gerçekleştirilen "Global Home Show Eylül 2017” etkinliğinde "Turkish Towels” markası ile yer alan DENİB, Ekonomi Bakanlığı desteği ile yürütülmekte olan "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi” kapsamında bu kez İskandinav ülkelerine yöneldi. Danimarka’nın başkenti Kopenhag ve İsveç’in başkenti Stockholm’de, sektörden 9 küme katılımcısı görüşmelerde bulundu. Ayrıca yerel basın mensupları davet edilerek, Turkish Towels markası ve Türk havlusunun uluslararası arenadaki yeri anlatıldı.

Danimarka programında firmaları ziyaret eden Kopenhag Ticaret Başmüşaviri Emine Şendil, bu çalışmanın Türk havlusu imajına ve firmaların ihracat rakamlarına olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi.

Bu arada DENİB Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hüseyin Memişoğlu ve Cottonbox Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçisi