İş insanı Mehmet Eyüboğlu, mermeri bıraktı, gıda sektörüne giriyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. İş insanı Mehmet Eyüboğlu, mermeri bıraktı,...

İş insanı Mehmet Eyüboğlu, mermeri bıraktı, gıda sektörüne giriyor

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 28 Ocak 2021 Perşembe - 20:02Güncelleme: 28 Ocak 2021 Perşembe - 20:05
İş insanı Mehmet Eyüboğlu, mermeri bıraktı, gıda sektörüne giriyor

Denizli’de, önde gelen şirketlerinden olan Eyüboğlu Mermer, sektörden çekildi. Bugün makinelerin üretim için son kez çalıştığı fabrika, yakın gelecekte gıda üretim merkezine dönüşecek.

İş insanı Mehmet Eyüboğlu, mezar taşı yapımıyla girdiği mermer sektöründe, yıllar içinde işini kendi fabrikasını kuracak kadar geliştirdi. 2012 yılında Kocabaş Mahallesi’nde 18 milyon liralık yatırımla sektörün en büyük tesisi Eyüboğlu Mermer Fabrikası’nı hizmete açtı. Yıllık 10 milyon dolar ihracat yapar hale gelen fabrikada, 300 dolayında işçi istihdam edildi.

SEKTÖRÜN EN MODERN TESİSLERİNDENDİ

Mermer sektörünün en modern tesislerinden olan, ihracat ve istihdama önemli katkılar sağlayan Eyüboğlu Mermer’de bugün makineler son kez çalıştı. Mesai saatinin bitiminde de şirketin sahibi Mehmet Eyüboğlu, çalışanlarıyla helalleşip, vedalaştı.

FARKLI SEKTÖRDE YENİ YATIRIM

İş insanı Mehmet Eyüboğlu, yeni yatırımını Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Ünal’a anlattı. Bir süredir ipuçlarını verdiği yatırımın detaylarını paylaşan Eyüboğlu, mermer fabrikasının bulunduğu yerin entegre gıda üretim tesisine dönüştürüleceğini, satış yerinin de Akhan’da olacağını söyledi.

ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE ARACISIZ ÜRÜN ULAŞIMI

Mermer fabrikasının gıda üretiminin merkezi olacağını belirten Eyüboğlu, “Meyveden sebzeye, pekmezden süt ürünlerine kadar çok çeşitli üretim olacak. Tamamen organik hazırlanacak ürünler. Tedarikte sözleşmeli çiftçilerimiz de olacak. Fabrika sahamız 40 bin metrekarelik entegre tesise dönüşecek. Üretimden tüketime aracısız ulaşacak bir zincir oluşturacağız” dedi.

SATIŞLAR “DOĞAL GIDA ÇARŞISI”NDA OLACAK

Eyüboğlu Mermer’in yıllar önce bulunduğu Akhan’daki yerin de yeni bir proje uygulamasıyla “doğal gıda çarşısı”na dönüşeceğini, inşaatın yüzde 80’inin bittiğini ifade eden Eyüboğlu, “Burada lokanta olacak, gıda ürünleri satışı olacak. Türkiye’nin en büyük bakkalı hizmet verecek. Mini üretim alanlarında müşteriler ürünlerin nasıl yapıldığını görecek. Tesis, avlusu ve diğer üniteleriyle farklı ve örnek bir yer olacak. Hedefimiz kısa sürede e-ticaret ile Türkiye geneline açılmak, ihracat yapmak” diye konuştu.