İkinci el araçlarda güvenli alımlar için ekspertiz raporu zorunlu hale geliyor – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. İkinci el araçlarda güvenli alımlar için...

İkinci el araçlarda güvenli alımlar için ekspertiz raporu zorunlu hale geliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ağustos 2020 Cumartesi - 14:54Güncelleme: 29 Ağustos 2020 Cumartesi - 14:54
İkinci el araçlarda güvenli alımlar için ekspertiz raporu zorunlu hale geliyor

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan 2. el motorlu kara taşıtları ticaretine ilişkin yönetmelik ile alım satımlarında TSE belgeli ekspertiz raporu zorunluluğu ile güven ortamı artırılacak.

TÜV SÜD D-Expert Sadık Otomotiv Yöneticisi Olcay Küçükağa, konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede, Nisan 2019’ da yapılan ekspertiz düzenlemesiyle ikinci el araç alım-satımında ilk defa hukuksal bir zemin oluşturulduğunu, düzenlemenin 15 Ağustos’ta yürürlüğe girmesiyle son adımın da atıldığını belirtti.

İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapan işletmelerin 31 Ağustos tarihine kadar yetki belgesi almaları gerektiğine dikkat çeken Küçükağa, “Bu tarih itibariyle ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti, yetki belgesine sahip işletmeler tarafından yapılacak. İkinci el araç satışı yapan işletmeler, satışın yapıldığı tarihten önceki üç gün içinde TSE belgeli ekspertiz raporu almak zorunda olacak. Raporun satıcı ile ekspertiz işletmesi tarafından en az beş yıl süre ile saklanması, ayrıca satıcı araçlara 3 ay 5000 kilometre garanti vermek da zorunlu olacak” dedi.

Küçükağa, yönetmelik ile sektörde kurumsallıkla ilerleyen firmaların avantajlı olacağını, Sadık Otomotiv Oto Ekspertiz Merkezinde ikinci el araç alım satımı yapan kişi ve işletmelere Tüv-Süd D-Expert güvencesi ile hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.