İkinci el araç satışlarına tebdil-i kıyafetle denetim – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. İkinci el araç satışlarına tebdil-i kıyafetle...

İkinci el araç satışlarına tebdil-i kıyafetle denetim

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Temmuz 2023 Salı - 09:32Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı - 09:32
İkinci el araç satışlarına tebdil-i kıyafetle denetim

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat ve stokçuluk iddialarıyla gündemden düşmeyen ikinci el araç satışlarına yönelik yaptığı değerlendirmede, galeri ve bayilerin tebdil-i kıyafetle denetlendiğini dile getirdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son zamanlarda stokçuluk ve yüksek fiyat iddialarıyla gündeme gelen ikinci el araç satışına yönelik adımları anlattı.

“İLAN SİTELERİYLE GÖRÜŞMELER YAPILDI”

Göreve geldikleri günden itibaren bu konu üzerine çalıştıklarını söyleyen Bolat, “İlan siteleriyle görüşmeler yapıldı ve ilan siteleri 15 Temmuz’dan itibaren kesinlikle sıfır araç satış fiyatından daha yüksek ikinci el fiyatı koymamaları konusunda uyarıldı. İlan siteleri bu ilanları koymak isteyenleri uyaracaklar. Buna uyulmadığı takdirde 300 bin liraya kadar ceza kesilecek” diye konuştu.

“ÇÜRÜK ELMALAR VAR”

Otomotiv sektörü temsilcilerinin otomotiv sektörünün fahiş fiyat yapmakla ve stokçulukla anılmasını istemediğini dile getirdi. Bolat, “Otomotiv sektörünün temsilcileri, ‘Otomotiv sektörünün bu şekilde gündemlerle anılmasından rahatsızlık duyuyoruz. Yapacağınız yönetmelik değişiklikleri, alacağınız kararlara desteğimiz tam’ dediler. Aralarında çok ciddi çürük elmalar var, o çürük elmaları temizleme konusunda biz onların da gayret göstermelerini istedik. Ama biz tüketicilerimizin mağdur edilmesine ya da kazıklanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

İKİNCİ EL ARAÇ İTHALATINA İZİN VERİLECEK Mİ?

İkinci el otomobil ithalatına izin verileceği yönündeki haberleri de değerlendiren Bakan Bolat, “Bu anlamda ikinci el oto ithalatı noktasında Bakanlığımızda şu anda herhangi bir çalışma yapılmadı” ifadesini kullandı.

TEBDİL-İ KIYAFETLE DENETİM

Bakanlığa bağlı ekiplerin tebdil-i kıyafetle denetimlere çıktığını kaydeden Bolat, “İlk icraat olarak tebdil-i kıyafetle yoğun denetimlere girdik. Arkadaşlarımız tespit ettikleri haksız, uygunsuz ve stokçuluk faaliyetine ceza kestiler” açıklamasında bulundu. (İHA)