İhracatçı firmalara 200 milyon dolar sermaye desteği – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. İhracatçı firmalara 200 milyon dolar sermaye...

İhracatçı firmalara 200 milyon dolar sermaye desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Haziran 2018 Cuma - 12:41Güncelleme: 22 Haziran 2018 Cuma - 12:41
İhracatçı firmalara 200 milyon dolar sermaye desteği

Türk Eximbank ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında imzalanan protokol ile ihracatçı firmalara 200 milyon dolarlık işletme kredisi desteği sağlanacak.

Türk Eximbank ile TEB arasındaki imza törenine Denizli İhracatçılar Birliği ev sahipliği yaptı. “İhracatçı Firmalara Yönelik İşletme Sermayesi Garanti Programı İşbirliği Protokolü İmza Töreni”, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve ihracatçı firmaların yetkililerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu’nun açılış konuşmasının ardından, kürsüye gelen Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, ihracatı destekleme misyonu çerçevesinde ihracatçılara finansman desteğini artırmak için yoğun bir gayret içinde olduklarını belirtti. Yıldırım, “2018 yılına hızlı bir giriş yapan Eximbank yılın ilk 4 ayında sunduğu nakdi kredi ve sigorta desteğini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,4 oranında arttırarak 13,2 milyar dolara yükseltmiştir. Dünyada korumacı eğilimlerin yükselişte olduğu bir dönemde, sağladığı finansman desteğini çeşitlendirerek artırmak amacıyla Türk Eximbank yeni uygulamalarını büyük bir hızla yürürlüğe almaktadır. Bu garanti programı piyasadaki teminat mektubu maliyetlerinden daha düşük maliyetli olacak” dedi.

Yıldırım, uygulamaya temmuz ayında başlanmasının planlandığı, pilot uygulamaya Denizli’den start verildiğini, başarılı sonuçlara imza atılması halinde önümüzdeki yıllarda başka bankalarla da benzer işbirliklerine gidilmesinin planlandığını söyledi.

Ekonomi Bakanımız Zeybekci ise, Türk Eximbank'ın Ekonomi Bakanlığı'na bağlanmasından sonra bakış açısını değiştirdiklerini, normal bir banka gibi çalışmasını sağladıklarını, Eximbank'ın kredi imkânlarını genişlettiklerini, 2018'in ilk çeyrekteki büyüme rakamını yıl sonuna kadar devam ettirmek istediklerini, bunu gerçekleştirmek için de Eximbank'ın çok önemli bir fonksiyon yüklenmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından ihracatçılara işletme sermayesi sağlayacak 200 milyon dolarlık işbirliği protokolü, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici arasında imzalandı.