Hometex Ev Tekstili Fuarı’na Denizli’den 96 firma katılıyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Hometex Ev Tekstili Fuarı’na Denizli’den 96...

Hometex Ev Tekstili Fuarı’na Denizli’den 96 firma katılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mayıs 2023 Salı - 18:26Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba - 11:40
Hometex Ev Tekstili Fuarı’na Denizli’den 96 firma katılıyor

İstanbul’da düzenlenen Hometex Ev Tekstili Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açarken, Denizli’den 96 firmanın da fuara katılım sağladığı belirtildi.

16-20 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen Hometex Ev Tekstili Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açarken, DENİB üyesi 102 firma da katılımcı olarak yer alıyor. 

 Fuarın açılış töreninde değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, bu sene 27’ncisi düzenlenen fuarda sektörü temsil ettiklerini söyledi.  Memişoğlu, “Ev tekstili sektörümüz ticaret geçmişimizden aldığı deneyimi, kaliteyi ve tasarımda yarattığı farkı alıcıların beğenisine sunacak. Öte yandan, üye firmalarımız güncel trendleri yeşil dönüşümün ışığında inovasyonla harmanlayarak ürettikleri sürdürülebilir ürünleri uluslararası satın alımcılara tanıtacak” dedi.

Denizli’den 2022 yılında 185 ülkeye 3 bin 100’e yakın ürün grubunda yaklaşık 5 milyar dolarlık ihracat yapıldığını dile getiren Memişoğlu, şunları söyledi:

“İlimizde en önemli sektör ev tekstili olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizin 3 milyar doları aşan ev tekstili ihracatının yarısı Denizli’den gerçekleştiriliyor. Alt grup bazında incelediğimizde ise; ülkemizin toplam havlu ihracatının yüzde 75’i, toplam bornoz ihracatının yüzde 65’i ve toplam nevresim ihracatının yüzde 55’i ilimizden yapılıyor. Bu üç ürün grubunda yıllık olarak yaklaşık 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiriyoruz.  Bu veriler, Denizli’nin ev tekstili sektöründeki gücünün, köklü geçmişinin ve ihracat potansiyelinin önemli bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.”

Son bir yılda 18 yurtdışı pazarlama programı gerçekleştirdiklerini aktaran Memişoğlu, “Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren üye firmalarımızın tüm dünyada bilinirliklerini artırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesileyle, Hometex 2023 fuarınıntüm katılımcılar için bereketli ve verimli geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.