Heimtextil’e Denizli’den rekor katılım oldu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Heimtextil’e Denizli’den rekor katılım oldu

Heimtextil’e Denizli’den rekor katılım oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Ocak 2019 Pazartesi - 18:22Güncelleme: 14 Ocak 2019 Pazartesi - 18:22
Heimtextil’e Denizli’den rekor katılım oldu

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen dünyanın en büyük ev tekstili fuarı Heimtextil’e Denizli’den rekor katılım gerçekleşti. Türkiye’den 280 dolayında firma katılırken, bunun dörtte birini Denizlili tekstilciler oluşturdu.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 8-11 Ocak tarihleri arasında düzenlenen fuarla ilgili değerlendirmesinde, 2019 yılı trendlerinin belirlendiği, 3 binin üzerinde katılımcı ve 70 binin üzerinde ziyaretçinin geldiği fuarda havlu, bornoz, nevresim, perde, döşemelik kumaş, duvar kâğıdı, yatak örtüsü gibi ev tekstili ürünlerinin yanı sıra teknoloji ürünleri ve makinelerinin sergilendiğini bildirdi.

DENİZLİ’DEN 71 FİRMA KATILDI

Denizli’den 71 katılımcının yer aldığı fuarda, Denizli İhracatçılar Birliği’nin 4. kez “Turkish Towels” markasıyla stant açtığını kaydeden Memişoğlu, Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı ve Frankfurt Ticaret Ataşesi Tansu Günendi’nin DENİB standını ziyaret ettiğini söyledi.

EN YÜKSEK KATILIM BU YIL OLDU

Heimtextil’e Denizli’den 71 firmanın katıldığını, bunun da bugüne kadar ulaşılan en yüksek rakam olduğunu ifade eden Memişoğlu, “Ülkemizden 280’in üzerinde firmanın yer aldığı Heimtextil Fuarı’nda 71 katılımcıyla Denizli’yi temsil ettik ve rekor sayıya ulaştık. Ülkemizden katılım sağlayan her dört firmadan birinin Denizli’den olduğunu söyleyebiliriz. İlimizin ev tekstilinde ne kadar güçlü bir oyuncu olduğunu bu noktada bir kez daha görüyoruz. Türk havlusunun özelliklerini ve kalitesini standımızı ziyaret eden kişilere aktardık. Öte yandan fuar alanının en yoğun noktalarına reklamlar vererek hem markamızı tanıttık hem de Denizlili firmalarımızın bulunduğu stantlara yönlendirmeler yaptık. Umuyorum ki, ihracatçılarımız fuardan olumlu iş bağlantılarıyla dönmüşlerdir. Şimdi, çok vakit kaybetmeden önümüzdeki senenin planlamasına başlayacağız” dedi.