Mersin: Elektrik ve doğal gaz zamları hayal kırıklığı yarattı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Mersin: Elektrik ve doğal gaz zamları...

Mersin: Elektrik ve doğal gaz zamları hayal kırıklığı yarattı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Temmuz 2021 Cumartesi - 16:38Güncelleme: 3 Temmuz 2021 Cumartesi - 16:43
Mersin: Elektrik ve doğal gaz zamları hayal kırıklığı yarattı

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) Başkanı Oktay Mersin, elektrik ve doğal gaza yapılan zamların iş dünyasında hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

GESİFED Başkanı Oktay Mersin, yazılı açıklamasında “Pandeminin yaralarını sarmaya çalıştığımız bu günlerde, yapılan elektrik ve doğal gaz zamları iş dünyasında hayal kırıklığı yaratmıştır. İşletmelerin en önemli giderlerinden ikisi elektrik ve doğal gaz faturalarıdır, Bu sebeple yapılan zamlar kaygı ve üzüntüyle karşılanmıştır” diyerek, şunları kaydetti:

“Zaten çeşitli sıkıntılarla boğuşan reel sektör şu an için bunu kaldıracak durumda değildir. Yüksek faiz-kur-enflasyon sarmalı ile mücadele eden sanayiciler, pandeminin etkisini en fazla hisseden sektörlerden biri olan turizmciler, bir yandan kuraklıkla mücadele eden çiftçiler yapılan bu zamlardan  olumsuz etkilenecektir. Ayrıca yalnız sanayici, turizmci, çiftçi olarak değil tezgahlarını yeni açabilen esnaf ve konut abonelerini de hayal kırıklığına uğratmıştır. Sonuç olarak bizi her bakımdan zora sokacağı ve bilhassa ihracatta rekabette güçsüz bırakacağı net belli olan, sonucunda da cari açığı daha da artıracak olan bu uygulamanın, zamların geri çekilmesini beklemekteyiz. GESİFED olarak sürecin takipçisi olacağız.”