GEKA’dan SOGEP kapsamında 10,5 milyon liralık proje desteği – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. GEKA’dan SOGEP kapsamında 10,5 milyon liralık...

GEKA’dan SOGEP kapsamında 10,5 milyon liralık proje desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ağustos 2022 Çarşamba - 15:17Güncelleme: 24 Ağustos 2022 Çarşamba - 15:17
GEKA’dan SOGEP kapsamında 10,5 milyon liralık proje desteği

Merkezi Denizli’de bulunan Güney Ege Kalkınma Ajansı, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 10,5 milyon liralık destek sağlayacak.

GEKA, bağlı bulunduğu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda yürüttüğü SOGEP’e Denizli, Aydın ve Muğla’dan 86 projeyle başvuru yapıldı. Ön değerlendirme sonucu bunlardan 15’i ajans katkısıyla geliştirilerek bakanlığa sunuldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yapılan nihai değerlendirme sonucunda Denizli’den 2, Aydın ve Muğla’dan ise 3’er olmak üzere bölgeden toplam 8 proje başarılı bulunarak, desteklenmesine karar verildi.

DENİZLİ’DEN DESTEK ALACAK PROJELER

Buna göre, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “Umudunu Mesleğinle Yaşat” ve Denizli Büyükşehir Belediyesinin “Nitelikli Genç, Güçlü Denizli” projeleri, GEKA desteğinden yararlandırılacak.

İMZA SÜREÇLERİNİN ARDINDAN UYGULAMAYA GEÇİLECEK

Proje sahibi kurum ve kuruluşlarla sözleşme imza süreçlerinin tamamlanmasının ardından projelerin uygulama aşamasına geçilecek. Yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları giderecek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlayacak, istihdam edilebilirliği ve olanaklarını artıracak, sosyal içerme, sosyal girişimcilikile yenilikçiliği destekleyecek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını da yaygınlaştıracak projeler ile sosyal kalkınmada nitelikli gelişim sağlanacak.