GEKA, 4 programda girişimci başvurularını bekliyor – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. GEKA, 4 programda girişimci başvurularını bekliyor

GEKA, 4 programda girişimci başvurularını bekliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Eylül 2021 Cuma - 16:42Güncelleme: 24 Eylül 2021 Cuma - 16:43
GEKA, 4 programda girişimci başvurularını bekliyor

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA); Denizli, Aydın ve Muğla’da desteğe açılan 4 programda girişimcilerin başvurularını bekliyor.

GEKA’nın 2021 yılında ilan ettiği “Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı”, “İmalat Sanayinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı”, “Teknik Destek Programı” ve “Fizibilite Desteği Programı” için başvuru çağrısını yinelendi.

PROJE BAŞINA 60 BİN TL

Güney Ege’deki üretim odaklı kooperatif ve birliklerin rekabet gücünün artırılması amacıyla yürütülen “Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı”na, kooperatif ve birlikler proje yazarak başvuru yapabilecek. Toplam 750 bin TL bütçeye sahip program kapsamında, uygun projelere 60 bin TL’ye kadar destek verilecek.

YÖNETİM DANIŞMANLIĞI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

Toplam 1 milyon lira bütçeli “2021 Yılı İmalat Sanayinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı”na tekstil, makine, gıda ve içecek imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’ler başvuru yapabilecek. Proje başına azami 75 bin TL destek sağlanacak program ile işletmelerde yönetim ve üretim kapasitesinin artırılması, yenilik, kaynak verimliliği becerilerinin geliştirilmesi ve dijitalleşme altyapısının oluşturulması sağlanacak.

TEKNİK DESTEK PROGRAMI

Kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı faaliyetlere destek sağlamak amacıyla yürütülen 1 milyon lira bütçeli “Teknik Destek Programı”na kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvuruda bulanabilecek. Eğitim faaliyetlerine yönelik projelere azami 25 bin lira, danışmanlık faaliyetlerine yönelik projelere ise azami 60 bin liraya kadar destek verilecek.

BAŞVURULAR 30 EKİM’E KADAR YAPILABİLECEK

Programlara başvurular 2’şer aylık dönemler halinde yapılabiliyor. Yukarıdaki 3 program için 1 Eylül’de başlayan başvurular, 30 Ekim’de sona erecek. Desteklerden yararlanmak isteyenlerin, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi’nden (KAYS) çevrimiçi olarak başvuru yapmaları ve 27 Ekim’e kadar sistemden aldıkları taahhütnameleri GEKA’ye teslim etmeleri istendi.

FİZİBİLİTE DESTEĞİ PROGRAMI

GEKA’nın kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik ilan ettiği 2 milyon lira bütçeli “Fizibilite Desteği Programı” ise; bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasını, yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesini, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesini sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesini kapsıyor. Proje başına azami 200 bin lira destek sağlanacak. Bu program için son başvuru tarihi 24 Aralık olarak açıklandı.