GEKA, 2022 yılı Teknik Destek Programları’nı açıkladı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. GEKA, 2022 yılı Teknik Destek Programları’nı...

GEKA, 2022 yılı Teknik Destek Programları’nı açıkladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Şubat 2022 Perşembe - 10:10Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe - 10:13
GEKA, 2022 yılı Teknik Destek Programları’nı açıkladı

Denizli, Aydın ve Muğla illerine yönelik faaliyet gösteren Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) “2022 Yılı Teknik Destek Programları” açıklandı. Destek tutarı üç ayrı program için toplam 2 milyon 250 bin lira olarak belirlendi.

Mali destekler, kar amacı gütmeyen kurum/kuruluşlar ile üretici örgütlerinin ve imalat sanayinde faaliyet gösteren firmaların eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılacak. Desteklerin “Teknik Destek Programı”, “İmalat Sanayinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı” ve “Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı” olarak uygulanacağı, tutarının da 2 milyon 250 bin lira olduğu bildirildi.

TEKNİK DESTEK PROGRAMI

Kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı faaliyetlere destek sağlamak amacıyla yürütülecek “2022 Yılı Teknik Destek Programı”nın bütçesi 750 bin TL olarak belirlendi. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvuru yapabileceği program kapsamında, eğitim faaliyetlerine yönelik projelere azami 30 bin, danışmanlık faaliyetlerine yönelik projelere ise azami 60 bin TL’ye kadar destek verilecek.

İMALAT SANAYİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ YÖNETİM DANIŞMANLIĞI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

Toplam bütçesi 750 bin TL olan “İmalat Sanayinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı”na gıda, tekstil, giyim eşyası ve makine ve ekipman imalatı yapan KOBİ’ler başvuru yapabilecek. Program ile Güney Ege’de tekstil, giyim, makine, gıda ve içecek sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin yönetim ve üretim kapasitesinin artırılması, yenilik becerilerinin geliştirilmesi ve dijital dönüşüm sağlanması amaçlanıyor. Program kapsamında eğitim faaliyetlerine yönelik projelere azami 30 bin, danışmanlık faaliyetlerine yönelik projelere ise azami 60 bin TL’ye kadar destek sağlanacak.

ÜRETİCİ ÖRGÜTLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ YÖNETİM DANIŞMANLIĞI TEKNİK DESTEK PROGRAMI

Üretim odaklı kooperatiflerin ve birliklerin rekabet gücünün artırılması amacıyla yürütülecek “Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı” da toplam 750 bin TL bütçeye sahip. Hayata geçirilecek projelerle kooperatif ve birliklerin rekabet güçlerinin artırılması hedefleniyor. Bunun yanında yürütülecek eğitim ve danışmanlık projeleriyle kooperatif ve birliklerin kurumsal kapasiteleri güçlenirken işleme, paketleme ve depolama süreçleri de iyileştirilecek. Ayrıca markalaşma, pazarlama, ürün geliştirme ve yenilikçilik kapasitelerinin de artırılması sağlanacak. Eğitim faaliyetlerine yönelik projelere azami 30 bin, danışmanlık faaliyetlerine yönelik projelere ise azami 60 bin TL destekte bulunulacak.

Her üç programın 1. dönemi 15 Şubat-28 Şubat tarihlerini kapsıyor. Desteklerden yararlanmak isteyenlerin, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi’nden (KAYS) çevrimiçi olarak başvuru yapmaları ve 28 Şubat Pazartesi günü saat 18:00’a kadar sistemden aldıkları taahhütnameleri GEKA’ya teslim etmeleri gerekiyor.