Eximbank Denizli Şubesi açıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Eximbank Denizli Şubesi açıldı

Eximbank Denizli Şubesi açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Nisan 2017 Cuma - 15:21Güncelleme: 7 Nisan 2017 Cuma - 15:21
Eximbank Denizli Şubesi açıldı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) bünyesinde irtibat bürosu olarak faaliyet gösteren Türk Eximbank, şubeye dönüştürüldü. Denizli ile birlikte 5 ildeki ihracatçıya hizmet verecek Eximbank Şubesi, düzenlenen törenle açıldı.

Pamukkale’nin Akhan Mahallesi’ndeki DENİB Binası’nda hizmete giren Türk Eximbank’ın açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Ahmet Altıparmak, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve ihracatçılar katıldı.

YÜZDE 6 BÜYÜME HEDEFİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, törende yaptığı konuşmada, ihracat ve üretime dayalı bir büyümeyi hedeflediklerini, Türkiye’nin yıllık yüzde 6 büyümeyi gerçekleştirmek zorunda olduğunu, ancak bu gerçekleştiğinde her yıl 1 milyon kişiye istidam sağlanacağını söyledi.

Açılışı yapılan Eximbank’ın ihracatçının yanında olacağını kaydeden Zeybekci, “Bugün hayırlı bir iş yapıyoruz. Türk Eximbank’ın Denizli’deki irtibat bürosunu şubeye dönüştürüyoruz. Eximbank’ın finansal desteklerinde Güney Kore’den sonra dünyada ikinci sıradayız. 2017 sonunda bir numara olacak” dedi.

5 İL’E HİZMET

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ise, Denizli şubesinin aynı zamanda Afyonkarahisar, Uşak, Isparta ve ve Burdur’daki ihracatçılara da hizmet vereceğini, Adana ve Bursa şubelerinin açılışıyla ilgili hazırlıkların sürdüğünü, daha sonra Antalya, Kayseri ve Konya’da şube açmayı planladıklarını söyledi.

BÜYÜKEKŞİ: “HEDEF 40 MİLYAR DOLAR”

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de Eximbank’ın ihracatçıya destek anlamında önemli bir işlevi olduğunu ifade ederek, “33 milyar dolar olan Türk Eximbank kredi çalışmalarının bu yıl 40 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Bu önemli gelişmenin ışığında şubelerinin de artması sevindirici” diye konuştu

“İHRACATÇIYA BÜYÜK FIRSAT”

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert de, “Türk Eximbank’ın ilimizde şubeleşiyor olması şüphesiz ki, ihracatçılarımızın finansmana daha çabuk ve daha kolay erişimini sağlayacak. Denizli, Türkiye ihracatının en önemli aktörlerinden birisi konumunda ve yıllık ihracatımız 3 milyar dolara ulaşmış durumda. Denizli ihracatçısının, yeni imkanlarla birlikte ülkemiz ihracatına katkısını daha ileri boyutlara taşıyacağını düşünüyorum” dedi.