Erdoğan, Zeybekci’yi ekonominin patronu yapacak mı? – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Erdoğan, Zeybekci’yi ekonominin patronu yapacak mı?

Erdoğan, Zeybekci’yi ekonominin patronu yapacak mı?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Haziran 2018 Pazartesi - 16:15Güncelleme: 25 Haziran 2018 Pazartesi - 16:16
Erdoğan, Zeybekci’yi ekonominin patronu yapacak mı?

Seçim bitti, şimdi gözler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkeyi yönetecek kabinenin belirlenmesine çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi bazı bakanlıkların birleştirilerek sayının 15 dolayında olacağının mesajını vermişti. Birleştirilecek bakanlıklar arasında en dikkat çekeni ekonomiyle ilgili olacak.

Yeni Türkiye'nin en önemli gündemi olan ekonomide kimlerin görev alacağı merak konusu oldu. Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci AKP listelerinde yer almadığı için yine bakan alabilirler. Öte yandan listede ismi olmayan Mehmet Şimşek'in de bakan olma ihtimali bulunuyor.

24 Haziran seçimleri geride kalırken gözler kurulacak hükümete çevrildi. En kritik atamalar ise şüphesiz ekonomi alanında yapılacak. Çünkü son dönemde ülke ekonomisinde işler yolunda gitmiyor.

Ekonomide durum böyleyken ilgili bakanlıklara kimlerin atanacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en zorlanacağı konulardan biri olacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek seçim öncesi YSK’ya verilen AKP listelerinde yer almamıştı. Son anayasa değişikliği ile getirilen yeniliklerden biri de, Cumhurbaşkanı’nın yeni dönemde atayacağı bakanların vekil olmamalarını içeriyor. Bu durumda Naci Ağbal ve Nihat Zeybekci tekrar bakan olabilir. Ayrıca listede yer almayan Mehmet Şimşek’e de bakanlık yolu açılabilir.

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ

24. Dönemde Denizli Milletvekili seçilen Nihat Zeybekci, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Sanayi,Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 61, 62, 63 ve 65. hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev aldı.

Kaynak: Sözcü gazetesi