Bakan Dönmez’den Denizli’de doğal gaz açıklaması – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Bakan Dönmez’den Denizli’de doğal gaz açıklaması

Bakan Dönmez’den Denizli’de doğal gaz açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Ekim 2021 Cuma - 12:10Güncelleme: 22 Ekim 2021 Cuma - 12:34
Bakan Dönmez’den Denizli’de doğal gaz açıklaması

Denizli’de düzenlenen Enerji Kentleri Birliği 2021 yılı olağan meclis toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaklaşan kış mevsimi öncesinde dünyadaki gaz tedarik sıkıntısının Türkiye’yi etkilememesi için adımları attıklarını söyledi.

Enerji Kentleri Birliği 2021 yılı olağan meclis toplantısı, Pamukkale’nin Karahayıt Mahallesi’nde yapıldı. Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile birliğe üye  150’ye yakın belediyenin başkanları katıldı.

Bakan Dönmez, toplantıda yaptığı konuşmada, son günlerde gündeme gelen Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ’ın satılacağı iddialarına açıklık getirdi. Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ’ın satılacağı iddialarıyla enerji yönetiminde bir kriz havası oluşturulmaya çalışıldığını savunan Dönmez, "Biliyorsunuz son zamanlarda kış mevsiminin de yaklaşmasıyla enerji üzerine spekülasyonlar ortaya atılmaya başlandı. Özellikle de Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ’ın satılacağına dair bazı ithamlar dillendirildi. Daha önce ifade ettik bugün burada bir kez daha tekrarlayalım ne Türkiye Petrolleri ne de BOTAŞ’ın satılmasına yönelik herhangi bir şey söz konusu değildir" dedi.

İddiaları “mesnetsiz” olarak nitelendiren Dönmez, "Dünyadaki gaz tedarik sıkıntısının bizleri etkilememesi için adımlarımızı hızlı attık. Azerbaycan ile gaz temini için el sıkıştık. Rusya Devlet Başkanı Putin, Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmesinde ilave gaz arzında herhangi bir sıkıntı olmayacağını belirtti. Yine farklı kaynaklardan da gaz temini için görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)