Emekliler bayram ikramiyesini ne zaman alacak? – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Emekliler bayram ikramiyesini ne zaman alacak?

Emekliler bayram ikramiyesini ne zaman alacak?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Haziran 2020 Çarşamba - 10:13Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba - 10:13
Emekliler bayram ikramiyesini ne zaman alacak?

Emekliler, Kurban Bayramı ikramiyesini ne zaman alacağı kadar, ikramiye miktarının ne olacağını da merakla bekliyor.

Bu yıl Kurban Bayramı 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak. Emekliler ise ikramiyelerini bayram öncesinde alacak. Bir değişiklik olmadığı takdirde, ödemelerin 27-30 Temmuz tarihleri arasında yapılması bekleniyor.

YANITI MERAK EDİLEN SORU: ARTIŞ OLACAK MI?

Bayram ikramiyesinin ne zaman ödeneceği kadar artış yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. Bin liranın enflasyon karşısında eridiğini ifade eden emekliler, artış bekliyor. Bu beklenti gerçekleşir ve geçen yılın enflasyon oranı kadar (yüzde 11.84) artış yapılırsa emeklilerin ikramiyelerinin bin 118 liraya yükselmesi bekleniyor. Yeniden değerlendirme yapılması durumunda ise, yüzde 22.58 artışla ikramiyelere 225 lira zam gelmesi öngörülüyor. Bu durumda emekli ikramiyesinin bin 225 liraya çıkacağı tahmin ediliyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN YARARLANANLAR

İkramiye; SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri, şehit yakınları ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, şeref aylığı alanlar, ölüm aylığı alanlar, şampiyon sporcular, geçici köy korucuları, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine ödeniyor.