Ekonomist Anadolu 500’e Bereket Enerji damgası – D20Haber
11.05.2024, Cumartesi
12 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Ekonomist Anadolu 500’e Bereket Enerji damgası

Ekonomist Anadolu 500’e Bereket Enerji damgası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Ekim 2017 Pazartesi - 11:37Güncelleme: 2 Ekim 2017 Pazartesi - 11:37
Ekonomist Anadolu 500’e Bereket Enerji damgası

Bereket Enerji Grubu, Ekonomist Dergisi’nin “ Anadolu 500” şirketi araştırmasında 2 şirketiyle sıralamada yer alarak enerji sektörünün şampiyonu oldu. Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş. sektörde Türkiye’nin en büyük şirketi olurken, Bereket Enerji Üretim A.Ş. de ikinci sırayı aldı.

2016 yılı şirket performanslarının ve cirolarının kriter alındığı “Anadolu 500” araştırmasında, Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş. 2016 cirosuyla bir önceki yıla göre iki basamak yükselerek Türkiye’nin en büyük 11.nci şirketi oldu. Bereket Enerji Üretim A.Ş. ise 56 basamak birden yükselerek 14.ncü sırada yer aldı.

Buna göre, enerji sektörünün birincisi Aydem, ikincisi ise Bereket Enerji oldu. Yapılan araştırmada Türk ekonomisinin 2016 yılında yüzde 3,2 oranında büyüdüğü, buna karşın Anadolu şirketlerinin toplam ciroda 1,9’luk düşüş yaşandığı vurgulanarak, Aydem ve Bereket’in ciro artışı büyük başarı olarak değerlendirildi.

Ekonomist Anadolu 500’e Bereket Enerji damgası

BEREKET ENERJİ 2 KATEGORİDE TÜRKİYE İKİNCİSİ

Ekonomist Dergisi’nce yapılan araştırmada, Bereket Enerji Üretim A.Ş.’ nin 3 kategorideki başarısı tescilledi. Buna göre, Anadolu’da en hızlı büyüyen şirketler ve istihdamını en çok artıran şirketler sıralamasında Bereket Enerji, Türkiye ikincisi oldu. Karını en çok artıran şirketler sıralamasında ise Türkiye dokuzuncusu olarak yer aldı.

Ekonomist Anadolu 500’e Bereket Enerji damgası

‘’TÜRKİYE İÇİN VARIZ’’

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, enerji sektörünün günümüz dünyasında ülkeler açısından stratejik öneme sahip bir sektör olduğunu vurgulayarak, “ Türkiye için varız” dedi.

Saldanlı, ‘’Türkiye, dünya enerji sıralamasında 13. Sırada. Hedefimiz ilk 10 ülke içinde yer almaktır. Bereket Enerji Grubu olarak bu hedefe ulaşmak için geçmişte olduğu gibi gelecekte de katkı sağlayacaktır. Enerji sektörünün önemli bir oyuncusu olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Ekonomist Dergisi’nin araştırmasından büyük gurur ve mutluluk duyduk. Bu başarıyı çalışanlarımız ile birlikte elde ettik. Enerji sektöründe Türkiye için var olmaya ve geleceğe güvenle bakmaya devam edeceğiz.’’ diye konuştu.