Kasapoğlu’ndan Almanya ve İtalya konsolosluklarına ziyaret – D20Haber
10.05.2024, Cuma
12 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Kasapoğlu’ndan Almanya ve İtalya konsolosluklarına ziyaret

Kasapoğlu’ndan Almanya ve İtalya konsolosluklarına ziyaret

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Ekim 2023 Perşembe - 15:14Güncelleme: 5 Ekim 2023 Perşembe - 15:14
Kasapoğlu’ndan Almanya ve İtalya konsolosluklarına ziyaret

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Almanya ve İtalya’nın İzmir konsolosluklarını ziyaret etti. Ziyaretlerde ticari ilişkilerin yanı sıra son dönemde yaşanan vize problemleri ele alındı.

DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosu Ralf Schörer’in davetiyle Almanya Birliği Günü Resepsiyonu’na katıldı. Kasapoğlu, Schörer ile görüşmesinde, Almanya ile ticari ilişkiler ve vize sorunlarını dile getirdi.

Kasapoğlu, Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında yaşanan gelişmelerin sonucunda alınan kararlardan sanayicinin çok fazla olumsuz etkilendiğini, özellikle vize alamama sorununun Denizlili sanayicilerin Almanya ile ticari faaliyetleri zayıflattığını söyledi.

Kasapoğlu, daha sonra İtalya’nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio ile bir araya geldi. İtalya ile ticari ilişkilere önem verdiklerini belirten Kasapoğlu, “Denizli ile İtalya arasındaki ticari ilişkiler, ekonomik faaliyetler ve iş birliği açısından önemlidir. Her iki taraf da karşılıklı olarak ticaret hacmini artırmak ve ekonomik ilişkileri güçlendirmek için çeşitli girişimlerde bulunmuştur. Ancak, uluslararası ekonomik faktörler, politik gelişmeler ve diğer değişkenler ticaret ilişkileri etkilemektedir” dedi.

DSO bünyesinde İtalya İrtibat Ofisi kurarak ticari faaliyetleri güçlendirmek istediklerini kaydeden Kasapoğlu, “Denizli Sanayi Odası olarak İtalya ile bölgemiz arasındaki ticari faaliyetleri güçlendirmeyi ve bu tür faaliyetlere olası zorluklarda hızlı çözümler üretebilmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla Denizli Sanayi Odası bünyesinde İtalya İrtibat Ofisi Birimi oluşturma çalışmalarına başlanacak” diye konuştu.