Kasapoğlu: Çivril’de kurulacak OSB için karar imzalandı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Kasapoğlu: Çivril’de kurulacak OSB için karar...

Kasapoğlu: Çivril’de kurulacak OSB için karar imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Aralık 2023 Perşembe - 15:31Güncelleme: 28 Aralık 2023 Perşembe - 15:47
Kasapoğlu: Çivril’de kurulacak OSB için karar imzalandı

Denizli Sanayi Odası Başkanı (DSO) Selim Kasapoğlu, Çivril ilçesinde organize sanayi bölgesi kurulmasına dair kararın imzalandığını duyurdu.

Ankara’da, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da katıldığı Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, Türkiye’nin farklı illerinde 7 yeni OSB’nin kurulması kararının imzalandığı açıklanırken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır da sürecin hayırlı olmasını dileyerek, “OSB’lerimizde çarklarımızın hiç durmadan işlemesi, OSB’lerimizde sanayicilerimizin yaşadıkları sorunları çözmek en temel gayemizdir” dedi.

Toplantıya katılan DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu ise, tescil işleminin Denizli’ye ve Çivril ilçemize hayırlı olmasını temenni ettiğini söyledi. Yeni OSB’lerin kente kazandırılmasına ve Denizli'nin ekonomisine katkı koymasına verdikleri önemin altını çizen Kasapoğlu, 2024 yılı içinde çalışmalara aynı hızda devam edileceğini ifade etti.

Öte yandan, Çivril Belediyesi ile DSO arasında ortak yürütülen proje çerçevesinde, ön taleplerin sayısı 40’ı aştığı belirtildi. Kasapoğlu, DSO Aralık Ayı Olağan Meclis toplantısında başlatılan çalışmaların büyük bir hızla ilerlediğini, 1 milyon 240 bin metrekarelik bir alanda başlayan projenin yaklaşık 600 bin metrekarelik alanında şimdiden ön talebin oluştuğunu aktardı.