DSO Akademi’de eğitimler başladı – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. DSO Akademi’de eğitimler başladı

DSO Akademi’de eğitimler başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Şubat 2024 Pazartesi - 11:49Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi - 11:49
DSO Akademi’de eğitimler başladı

Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirilen Denizli Sanayi Odası (DSO) Akademi’de eğitimlere başlandı. Uygulamayla, oda üyelerinin yetkinliklerinin artırılması hedefleniyor.

AB destekleriyle hayata geçirilen DSO Akademi, Denizli ihracatına ve sanayisine nitelik bakımından önemli katkılar sunmak amacı ile eğitimlerine başladı. DSO Akademi ile bireylerin ve meslek profesyonellerinin dünya ticaretiyle entegrasyonunun güçlendirilmesi, ticari olanakların takip edilerek daha güçlü bir yapı oluşturulması amaçlanıyor.

İlk eğitim, e-ihracat ve ihracat istihbarat konularında verilirken, önümüzdeki dönemlerde uzmanlık gerektiren ve özel sektörü ilgilendiren birçok başlıkta DSO üyelerinin yetkinliklerinin artırılması planlanıyor.

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Oda bünyesinde kurulan akademinin Denizli sanayisinin eğitim ihtiyacını karşılayarak, nitelikli işgücü yetiştirmeyi hedeflediğini ifade etti. Kasapoğlu, “Akademinin tesisi, alanında daha nitelikli işgücü yaratma konusunda da son derece önemsediğimiz bir projeydi. Bu doğrultuda odamız, üyelerine sunduğu nitelikli eğitimlerine önümüzdeki süreçte de hız kesmeden devam edecektir. Burada verilecek eğitimler, Denizli sanayisinin gelişimine ivme kazandıracak ve uzun vadede şehrimizin ihracat potansiyelini daha da artıracaktır” dedi.