DSO Akademi e-İhracat Projesi’nin kapsamı genişletildi – D20Haber
19.05.2024, Pazar
18 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. DSO Akademi e-İhracat Projesi’nin kapsamı genişletildi

DSO Akademi e-İhracat Projesi’nin kapsamı genişletildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2024 Çarşamba - 11:53Güncelleme: 8 Mayıs 2024 Çarşamba - 11:53
DSO Akademi e-İhracat Projesi’nin kapsamı genişletildi

Denizli Sanayi Odası (DSO) tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği’nce desteklenen “DSO e-İhracat ve İhracat İstihbarat Akademi” projesinin işbirliği genişletilerek, İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü ile protokol imzalandı.

İŞKUR Denizli İl Müdürü Fatih Işık, DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu’nu ziyaret etti. DSO Genel Sekreteri Sezgi Akbaş’ın da katılım sağladığı görüşmede, kentteki istihdam rakamları, İşgücü Piyasası Araştırma Anketlerinin sonuçları, sektörlerdeki son durum ve iş dünyasını yakından ilgilendiren güncel konular ele alındı.

Bu arada, DSO ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında, “DSO e-İhracat ve İhracat İstihbarat Akademi Projesi İş Birliği Protokolü” imzalandı. Sağlanacak iş birliğiyle DSO Akademi’de devam eden ücretsiz E-İhracat eğitimlerinin kapsamı genişletilecek.

Haberin DevamıReklam




Projenin uygulanması çerçevesinde, e-İhracat Eğitim ve Danışmanlık Hizmeti için kursiyer bulmak üzere İŞKUR İl Müdürlüğüne başvuruda bulunanlar ile irtibata geçilecek, bu kişiler proje hakkında bilgilendirilecek ve projenin duyurulması üzerine çalışmalar yürütülecek.

Proje kapsamında, mayıs sonu itibariyle 140 katılımcıya 12 günlük e-İhracat eğitimleri verilecek.

Ayrıca, ihracat istihbarat hizmeti için seçilen temmuz-ağustos aylarında 3 gün halinde verilmesi planlanan eğitimlere toplamda 60 kişinin katılması hedefleniyor. Bu eğitimler aracılığıyla katılımcı firmaların dış ticaret elemanlarının ve yöneticilerinin dünyadaki hiper rekabet dönemine uyum sağlamaları için mesleki uzmanlıklarının ve niteliklerinin geliştirilmesi, böylece firmaların hedef pazarların tespiti yöntemlerini öğrenmeleri, ihracat pazarlaması için bilgi sistemleri ile tanışmalarının sağlanması, ihracat kapasitesinin artırılması amaçlanıyor.

DENİZLİ (İHA)