Doğal gaz sorunu Denizli OSB’yi vurdu, fabrikalar 3 gün duracak – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Doğal gaz sorunu Denizli OSB’yi vurdu,...

Doğal gaz sorunu Denizli OSB’yi vurdu, fabrikalar 3 gün duracak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Ocak 2022 Cumartesi - 23:26Güncelleme: 23 Ocak 2022 Pazar - 00:08
Doğal gaz sorunu Denizli OSB’yi vurdu, fabrikalar 3 gün duracak

İran’ın doğal gaz vanasını kapatmasıyla başlayan enerji sorunu Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ni de vurdu. Çarşamba gecesi 00:00 ile cuma gecesi 24:00 saatleri arasında sınırlı elektrik kullanabilecek. Bu da tesislerin üretimini büyük ölçüde etkileyecek.

Türkiye’ye doğal gaz sağlayan önemli tedarikçiden birisi olan İran, “teknik arıza” gerekçesiyle doğal gaz akışını kesti. Ortaya çıkan bu problem enerji krizini doğurdu ve sanayi tesislerinde sınırlı elektrik kullanımı gündeme geldi.

Bunun sonucunda ülke genelindeki organize sanayi bölgeleri ve tüketimi 1600 kilovat saat olan OSB dışındaki büyük sanayi kuruluşlarına yazı gönderilerek, elektrik tüketiminin sınırlandırıldığı bildirildi.

DENİZLİ OSB’DE ALINAN KARAR

Enerji de ortaya çıkan sorunun ardından Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde bugün toplantı yapıldı. Bu toplantıda, üç gün süreyle tüketim yüzde 10 ile sınırlandı. Buna göre, bölgedeki fabrikalar çarşamba gecesi 00:00 ile cuma gecesi 24:00 saatleri arasında sınırlı elektrik tüketecek.

İYİ PARTİLİ ÖZTÜRK’ÜN TEPKİSİ

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, yaşanan sorunla ilgili sosyal medya hesabından “Sanayicimizin doğal gazını kısıtladınız, şimdi de elektriğini kesiyorsunuz. Aç-Kapa maliyetinden haberiniz var mı sizin? Plansızlığınızın-beceriksizliğinizin ceremesini üretici-ihracatçı çekiyor! Anlaşılan o ki Acil Durum Eylem Planınız da yokmuş” paylaşımını yaptı.