Denizli’nin lezzetleri Güney Kore’de tanıtıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli’nin lezzetleri Güney Kore’de tanıtıldı

Denizli’nin lezzetleri Güney Kore’de tanıtıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 21:17Güncelleme: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 21:17
Denizli’nin lezzetleri Güney Kore’de tanıtıldı

Denizli İhracatçılar Birliği'nin Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle yürüttüğü Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi Projesi kapsamında oluşturulan Denizli Gıda Kümesi, Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen Seoul Food & Hotel Fuarı'na katılarak stant açtı. Gıda kümesi üyeleri stantta Denizli'nin kuruyemiş, tatlı, tütsülenmiş balık, kebap gibi lezzetlerini tanıttı.

Denizli İhracatçılar Birliği bünyesinde oluşturulan Gıda Kümesi, Moskova, Abu Dabi, Barselona, Paris ve Dubai'de katıldıklarını tanıtım organizasyonlarına bir yenisini daha ekledi. 13-20 Mayıs arasında Güney Kore'ye giden Gıda Kümesi'nin üyesi 9 firmadan 16 kişilik heyet, Güney Kore'de çeşitli görüşmeler ve etkinliklere katılırken; Seul'de, 16-19 Mayıs arasında Kore Uluslararası Sergi ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen Seul Gıda ve Hotel Fuarı'nda stant açtı.

Denizli gıda kümesi üyeleri stantta kentin yöresel lezzetlerini Korelilere ve fuarı ziyaret edenlere tanıttı. Stantta Denizli'de üretilen kuruyemişler, kebaplar, tatlılar, tütsülenmiş balık gibi yöresel lezzetlere fuarı ziyaret edenler yoğun ilgi gösterdi. Denizli Gıda Kümesi'nin standını Seul Büyükelçisi Arslan Hakan Okçal ve Seul Ticaret Müşaviri Alper Atilla da ziyaret etti. Ziyarette Denizli Gıda Kümesi, büyükelçiye de çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gıda Kümesi'nde yer alan Denizli İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Süreyya Çalışkan, Gıda Kümesi olarak Denizli'de üretilen yerel lezzetlerin uluslararası arenada tanıtılması için yurt dışı tanıtım gezileri ve fuarlara katıldıklarını söyledi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)