Denizli’nin gıda sektöründeki dev şirketi Aynes satışa çıkarıldı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizli’nin gıda sektöründeki dev şirketi Aynes...

Denizli’nin gıda sektöründeki dev şirketi Aynes satışa çıkarıldı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 28 Ağustos 2021 Cumartesi - 10:50Güncelleme: 28 Ağustos 2021 Cumartesi - 13:19
Denizli’nin gıda sektöründeki dev şirketi Aynes satışa çıkarıldı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde üretim yapan ve FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında el konularak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen, halen kayyum heyetince yönetilen Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ satışa çıkarıldı.

TMSF'nin kayyım olarak atandığı Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait mal, hak ve varlıklar ile sözleşmelerden Fon Kurulu Kararı ile oluşturulan ve satışına karar verilen “Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü”, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak ihale şartnamesinde belirtilen kayıt ve şartlarla satılacak.

MUHAMMEN BEDEL

Satışa çıkarılan Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün muhammen bedeli 667 milyon lira olarak belirlenirken, ihaleye katılacakların 66 milyon 700 bin lira geçici teminat yatırmaları gerekiyor. Ayrıca nakit teminat dışında 5411 sayılı kanunun 3’üncü maTüm yazılarddesinde tanımlanan bankalardan alınmış TL cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu veya teminat cari değerinin yüzde 15 fazlası tutarında olan T.C. Devlet Tahvilleri, T.C. Hazine Bonoları, T.C. Hazine Kefaletini Haiz Tahviller de teminat olarak kabul edilecek.

İHALEYE SON TEKLİF VERME TARİHİ

Şartnamede belirtilen idari zarf ve mali zarf içinde verilecek belgeler, üzerlerinde asıl veya kopya olduklarını belirten kayıtlarla, 1 asıl ve 1 kopya olmak üzere, en geç 11 Ekim Pazartesi günü saat 16:00’ya kadar satış komisyonuna kapalı ve üzeri imzalı zarf içinde elden teslim edilecek. Karşılığında sıra numaralı alındı belgesi verilecek. Bu tarihten sonra verilecek kapalı zarflar değerlendirmeye alınmayacak.

İHALE GÜNÜ, SAATİ VE YERİ

İhale 12 Ekim Salı günü saat 14:30’da fonun Büyükdere Cad. No: 143 Esentepe/İstanbul adresindeki konferans salonunda yapılacak. İhale kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak ve açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra açık artırma aşamasına geçilecek.

TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK ŞİRKETİ ARASINDA BULUNUYOR

Süt, peynir, yoğurt ve ayran üretmek üzere Acıpayam'da 1997 yılında faaliyete geçen Aynes Gıda, eski yöneticilerinin FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alınarak haklarında dava açılmasının ardından 9 Aralık 2016'da TMSF'ye devredilmişti. 2020 cirosu 1,5 milyar lira olan ve bu yıl 2 milyar 168 milyon lira ciro hedeflenen şirketin 1.060 çalışanı bulunuyor. Aynes Gıda, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) Türkiye’nin 500 büyük şirketi listesinde yer alıyor.