Denizlili tekstilciler, Rus alıcılarla Moskova’da buluştu – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Denizlili tekstilciler, Rus alıcılarla Moskova’da buluştu

Denizlili tekstilciler, Rus alıcılarla Moskova’da buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Kasım 2023 Salı - 13:38Güncelleme: 21 Kasım 2023 Salı - 13:38
Denizlili tekstilciler, Rus alıcılarla Moskova’da buluştu

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), Rusya’nın başkenti Moskova’da ev tekstili sektörüne yönelik yurt dışı pazarlama programı gerçekleştirdi. Program kapsamında, Denizli’de faaliyet gösteren ev tekstili üreticileri, Rus alıcılarla bir araya geldi.

DENİB’in Ticaret Bakanlığının destekleriyle yürüttüğü “Denizli Ev Tekstili Sektörü Yurt Dışı Pazarlama Takımı, Uluslararası Rekabet Geliştirme (UR-GE) Projesi” kapsamında, 9 firma ve 17 kişiden oluşan heyet, Moskova’da Rusya’nın önde gelen satın alımcılarıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

 

Rusya’dan 27 alıcı firma ile yaklaşık 100 ikili iş görüşmesinin düzenlendiği programı, Moskova Ticaret Baş Müşaviri Çiğdem Şamiloğlu Erkoç ve Ticaret Müşaviri Ahmet Onur Öztürk ziyaret ederek, katılımcı firmalarla pazar hakkında bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu.

Yurt dışı pazarlama programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu,Rusya’nın en fazla tekstil-konfeksiyon ürünleri ithalatı yaptığı ülkeler arasında Çin, Bangladeş ve Özbekistan’dan sonra Türkiye’nin 4. sırada yer aldığına dikkati çekti.

Denizli’den Rusya’ya yapılan ihracatın 2022 yılında yüzde 44 artışla 36 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, bu yılın ocak-ekim döneminde ise yüzde 38 oranında artışla38,5 milyon dolara yükseldiğini belirten Memişoğlu, şunları kaydetti:

“İlimizin Rusya’ya olan tekstil-konfeksiyon sektörü ihracatını değerlendirdiğimizde, 2022 yılında 7,7 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, 2023 yılının ilk 10 ayında ise 6,8 milyon dolara ulaştığını görüyoruz.

Rekabetin yoğun olduğu sektörümüzde yeni iş bağlantıları kurmanın, pazarı tanımanın ve potansiyel ihracat imkanlarını değerlendirmenin en etkili yolu yurt dışındaki alıcılarla bire bir temas etmekten geçiyor. Bu anlayışla, 2023 yılını farklı ülkelerde gerçekleştirdiğimiz yurt dışı pazarlama programlarıyla dolu dolu geçiriyoruz. Tamamlanan Rusya organizasyonu ile yurt dışı pazarlama program sayımız 20’ye ulaştı. Denizli İhracatçılar Birliği olarak, Ticaret Bakanlığımızın da desteğiyle 2024 yılında da potansiyelimizin farkında olarak ihracat rakamlarımızı artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”